dinsdag 8 december 2020

Onvoorwaardelijke liefde

Gisteren was het zo druk geweest dat mijn vingers daarna geen zin meer hadden in bloggen... hun gewrichten hadden de hele dag, samen met die van enkels, knieën en heupen, al zo veel pijn geleden! 

Een wandeling in Sint-Truiden. Veel te koud naar mijn zin! En zoals gezegd, pijn in knie- en heupgewrichten. 

Een lang telefoontje met Nany, een nog langer telefoongesprek met straatgenote V., handenvrij deze keer, gelukkig. Heel veel mails beantwoord en daarna... 

Gechat met Wiemla, de moeder van Debby... en mailtjes gewisseld met mijn neef Yves. Zijn vader, mijn "oncle Paul" is gisterenochtend vredig overleden (hij was 92 of 93 jaar). Oom Paul was de echtgenoot van mijn vaders oudere zus Béatrice. Béatrice stierf echter al op 43 jaar aan de gevolgen van borstkanker en liet 5 zoontjes na. Paul hertrouwde later met Paulette, samen kregen ze nog een zoon en adopteerden ze een meisje.

Uiteraard kunnen we niet naar de uitvaart omwille van de coronamaatregelen, maar ik stuur straks een briefje naar Paulette. 

Niet meer geblogd dus gisterenavond. Wel weer gekeken naar een causerie van Crèvecoeur, over onvoorwaardelijke liefde (tussen geliefden, vrienden of tegenover onze kinderen), waarbij hij het prachtige boek "De profeet" van Kahlil Gibran aanhaalde. Heel interessant. Ik vernam ook dat we die "conversaties" mogen downloaden en verspreiden: 

Ik probeerde de video hier te kopiëren maar de maximum grootte wordt overschreden, verneem ik. Dan  toch maar een link ernaartoe: https://formations.emergences.net/products/chaine-privee-gratuite-de-jjc/categories/4186104/posts/14058689.

Het is een privékanaal en als het je interesseert, zul je dus moeten inschrijven (het is wel weer in het Frans).

1 opmerking:

  1. Ik vergiste me wat de leeftijd van mijn oom betreft: vandaag kreeg ik van "kozijn" Yves het overlijdensbericht van zijn vader: "oncle Paul" bleek 91 jaar te zijn geworden op 19 april.

    BeantwoordenVerwijderen