donderdag 31 december 2020

Een gewone avond

Net zoals de laatste jaren was het vandaag een doodgewone avond voor ons... behalve dat we weer de hele tijd (tot precies twee minuten geleden) zonder internet en vaste telefoon zaten. En dat vinden we wel heel vervelend (wat zijn we toch afhankelijk geworden van dat internet!). Gelukkig had ik overdag al mijn wensen getelefoneerd naar Nany (en mijn weinige facturen - voor vertalingen - ook al gemaild). 

De kinderen heb ik zopas opgebeld met de gsm, vanuit de keuken (maar de verbinding viel constant uit). Zeger, zijn zus, schoonbroer en de kindjes hadden duidelijk heel veel pret na een verrukkelijke maaltijd. Bij Hendrik en Debby ging het er rustiger aan toe, had ik de indruk.

Voor Roger en mij... is 31 december al lang geen aparte dag meer. We keken naar films of oude televisieseries, elk op ons scherm, haalden achterstallige lectuur in, praatten een beetje en we aten zelfs niet echt iets speciaals (hamburger met knolselderpuree na groentesoep), 

Toch hoop ik, samen met jullie, vermoed ik, dat 2021 een beetje minder somber zal worden dan 2020. Hoewel ik het voorbije jaar heb begrepen dat ik in het vervolg best wat minder sociale verplichtingen aanneem zodat ons leven minder druk wordt dan de voorbije jaren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten