vrijdag 9 juli 2021

Boeiende wiskunde

Tijdens onze studies kregen wij (te) weinig onderricht in wiskunde (en wetenschappen), wat ik jammer vond. Maar ja, in die tijd "deed" je sowieso "Latijn-Grieks" als je "niet te dom" was! 😒 Er was eigenaardig genoeg (ik heb het over mijn jeugd dus) wel ruimte voor lessen "naad" en "etiquette"  en zelfs voor "godsdienst" (maar ik veronderstel dat, zelfs als dat soort lessen afgeschaft is, de huidige scholieren onder het mom van een andere soort lessen nog steeds min of meer geïndoctrineerd worden).

De (te schaarse) lessen wiskunde fascineerden me toen al maar, zodra ik later merkte dat ik daar eigenlijk veel te weinig van kende, vond ik mijn vroegere studiekeuze ("keuze" uiteraard tot en met beïnvloed door mijn ouders) zo verkeerd!  Van Latijn en Grieks heb ik immers bijna niets onthouden. Oké, ik leerde bijvoorbeeld zinnen te ontleden en daardoor logisch denken, maar dat kan ook met moderne talen vermoed ik.

Onlangs heb ik iets ontdekt op YouTube dat mijn gebrek aan kennis van wiskunde een boost gaf. En... ik geniet van elke nieuwe "aflevering"! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten