donderdag 29 juli 2021

Mijn behandeling

Vrienden vragen me hoe het eigenlijk zit met de behandeling van mijn aandoening. Ik heb lang geaarzeld om hierop te antwoorden, want ik hoor Antwerpse vrienden al schamper zeggen: 'Jij woont nu zeker in Limburg?'

Ik weet echter niet of de traagheid daaraan ligt of aan een overdreven grondigheid. 

Nadat ik bijna twee maanden heb moeten wachten op een afspraak met een reumatoloog besloot die me een bepaalde behandeling (zwaar maar bekend voor haar efficiëntie) voor te schrijven. Maar eerst wilde hij me een paar weken cortisone laten slikken (en dat vond ik nog minder leuk dan het andere medicament). 

Die cortisone eerst slikken was bedoeld omdat het andere middel pas na enkele weken of zelfs maanden zou aanslaan (wat ik wist maar eindelijk gaf de reumatoloog het zelf toe) en, hoewel ik herhaalde dat ik was voorbereid op die wachttijd, stond hij er absoluut op dat ik die cortisone zou nemen ('ik kan je toch geen twee maanden laten pijn lijden!' - blijkbaar gelooft hij dus niet dat ik praktisch geen pijn meer heb). 

Omdat mijn bloeddruk wat te hoog was en ik bleek een beetje bloedarmoede te hebben, moest ik eerst iets innemen om de bloeddruk te verlagen en een bezoek regelen met een hematoloog ( 'Waarschijnlijk ligt dat allemaal aan al die ontstekingen, maar beter is het grondig te onderzoeken').

Pas enkele weken later kreeg ik een afspraak met een hematoloog geregeld (dat was begin deze week). Die zei meteen (toch na een beetje onderzoek natuurlijk) dat heel waarschijnlijk het probleem lag aan de ontstekingen, maar...  om de reumatoloog gerust te stellen, nam hij nog eens bloed om iets zeer bepaalds te laten onderzoeken. 'Als ik me vergis, laat ik iets horen,' zei hij me, 'anders hoor je niets van mij'. Ik heb niets van hem gehoord, dus ik veronderstel dat de ontstekingen inderdaad aan de bron liggen van alle andere problemen. 

Mijn volgende afspraak met reumatoloog is pas voor volgende week, en dan zijn die twee maanden ironisch genoeg al lang voorbij! Ik hoop dus dat er niet meer zal gesproken worden over cortisone voor we beginnen met de eigenlijke behandeling! 

Dus, vrienden, mijn antwoord op jullie vraag is dat mijn aandoening nog steeds niet behandeld wordt!

Maar ach, ik zal maar denken, zoals vriend Karel onlangs zei, dat ik ondertussen een bijna volledige check up heb gehad! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten