zaterdag 3 juli 2021

Vermomde verplichting

Een van de volgende dagen bezoeken we nog eens Rogers oudste zus die nu tijdelijk (na een valpartij en een polsbreuk) in een rusthuis verblijft. Vandaag belde ze Roger om te melden dat alleen gevaccineerden op bezoek mogen komen. Roger zal haar dus moeten afhalen en we zullen samen ergens een terras moeten vinden.

Dochterlief en haar gezinnetje gaan binnenkort even op reis. Je mag echter geen grens oversteken zonder bewijs van vaccinatie of van negatieve test (hoewel... ik heb zopas gelezen dat er in Frankrijk geen controle op is en voor Spanje bijvoorbeeld zou het niet meer verplicht zijn voor Vlamingen). Toch hebben heel veel mensen zich laten inenten omdat ze vreesden anders niet meer op reis te kunnen/mogen. 

Een van mijn vriendinnen, die nog meer gekant was tegen het vaccin dan ik (zij was gekant tegen vaccins op zich, wat ik niet ben), vertelt me nu trots dat ze wel een prik heeft laten zetten "om weer vrij te zijn" (nee, ik heb het niet over jou, Liliane! 😏). 

En ik moet constant de vraag "Ben je al gevaccineerd?" beantwoorden! 

Zeggen dat er eerst werd beloofd dat de vaccinatie nooit verplicht zou worden! Ik schreef het echter al vorig jaar, echt verplichten is niet nodig: "Maar eigenlijk,  bedacht ik daarna, is een verplichte vaccinatie niet echt nodig als iedereen vaccineren het doel is: het volstaat mensen zo ver te brengen dat ze niets anders willen dan gevaccineerd worden, dat ze er zelfs om smeken! " 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten