vrijdag 21 oktober 2022

Over onder andere ziektes en medicijnen

Ik was heel sociaal vandaag! Ik heb vrij veel getelefoneerd, gemaild en we zijn op bezoek geweest bij Roger zijn nicht Jeannine.

Nany kon ik weer niet bereiken maar zus Bie die net bij haar op bezoek was, nam de telefoon op. Nany sliep weer bijna constant. Toch zou zus haar nog eens hebben kunnen duidelijk maken dat wij binnenkort op bezoek komen en dat ze ook broertje nog mag verwachten. 

Ik belde ook met straatgenote V. Toen ik haar vertelde over mijn moeder Nany, vroeg ze zich meteen af of die misschien antipsychotica kreeg toegediend. Ik heb me uiteraard ook al de vraag gesteld of medicijnen niet de oorzaak zijn van die snelle achteruitgang van Nany maar, met een broer apotheker en een zus verpleegkundige, vermoed ik dat ik er mag van uitgaan dat onze moeder geen overbodige medicamenten krijgt toegediend. Zus vertelde me trouwens dat men nu aromatherapie toepast bij Nany.

Jeannine maakt het nog steeds niet heel goed. Ook met haar spraken we over ziekten en medicijnen en het feit dat sommige kwalen die ze nu heeft waarschijnlijk het gevolg zijn van medicamenten die ze vroeger slikte. 

Jeannine vroeg me twee teksten na te lezen. De ene heb ik deze avond nagekeken en enkele foutjes verbeterd. Het gaat over haar grootvader van vaderskant. Een boeiend document dat enkel bedoeld is voor de familie. Het andere (ook heel interessante) document gaat over haar geboortedorp Gutschoven en moet ik straks of morgen nog nalezen. Daarna wordt het verstuurd naar Georges V. om eventueel opgenomen te worden op de website Groot Heers

We bleven langer dan voorzien bij Jeannine (Roger had voor haar opnames bij van gesprekken met haar moeder, onze "tante Laure",  en familiefoto's) en toen we thuis kwamen, was het veel te laat om nog aan de bereiding van mijn geplande everzwijnragout te beginnen. Dat staat dus op het menu voor morgen en vandaag aten we gewoon bloedpens met appel-abrikozenmoes na seldersoep met noten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten