dinsdag 4 oktober 2022

Een goed gevulde dag

Nog een vergadering van de werkgroep WO I-II vandaag. De voorbereiding van de presentatie vordert goed. Wij moesten de vergadering wel wat vroeger verlaten: we hadden een afspraak met schoonzus L. om 16 uur. 

Schoonzus ligt dus weer in dat mastodont van een labyrint-ziekenhuis in Leuven: we hebben voldoende beweging gekregen in al die gangen (en eerst hadden we onze mondkapjes in de auto vergeten, waardoor we nog op onze stappen moesten terugkeren)! 

Ik heb nooit gehouden van dat ziekenhuis: het doet me denken aan een veel te drukke stad. Het ziekenhuis is dan wel immens, de kamers zijn vrij krap! L. lag half te slapen en eigenlijk hebben we niet veel gezegd tijdens ons bezoek van een uurtje.

Daarna (na dus weer een lange "wandeling" door die ellenlange, drukke gangen) reden we naar De Spuye, waar we met Zeger hadden afgesproken. De temperatuur is opnieuw aangenaam gestegen en we konden op het terras van een biertje genieten. 


Ik dronk een vrij bitter bier dat ik niet kende en dat heel lekker bleek!  Na wat te hebben bijgepraat,  besloten we samen te gaan eten in "Brasserie 500". Ik denk dat het schoonzus is die eens de loftrompet stak over dat restaurant. 
Het was er inderdaad heel lekker, niet te duur... maar (voor mij toch) veel te copieus! 


Ik kreeg nog het derde deel van mijn (heel lekkere) Griekse salade niet op! Gelukkig kregen we de rest mee naar huis: ik weet zeker dat we daar morgen allebei meer dan voldoende eten zullen aan hebben!

Ik denk niet dat vriend Karel ons ooit over dat restaurant gesproken heeft (en toch meen ik me te herinneren dat schoonzus me eens vertelde dat ze hem daar had ontmoet). Voor mij was het echt een aangename ontdekking. Een beetje, maar niet hinderlijk druk en een toog die me herinnerde aan sommige bars in Spanje.  Het enige probleem zijn de hoeveelheden. Zeger en Roger hebben hun portie wel (min of meer gemakkelijk) opgegeten maar Roger vond het ook "te veel"!  

Wij zijn daarna terug naar Haspengouw gereden, Zeger zou nog een wandelingetje maken en genieten van het mooie nazomerse weer. 

1 opmerking: