maandag 4 juli 2011

Reizen

Een bevriende (Spaanse) auteur vroeg me in een mail (dat was nog tijdens onze onze reis) of ik geen reisboek zou schrijven over Spanje.

Volgens mij heeft dat geen enkele zin, omdat onze manier van reizen niet overeenkomt met wat de meeste mensen ervan verwachten. Bij mij speelt de “ontdekking” (het mag ook herontdekking zijn) een heel belangrijke rol. Daarom bereid ik onze reizen niet voor. Natuurlijk zien we zaken die de meeste andere reizigers ook zien. Maar wij weten meestal niet op voorhand dat we ze zullen zien.
Een goed voorbeeld was Argent sur Sauldre. We wisten niet meer precies wat we daar hadden gezien vorig jaar (omdat we dat dorp en nog veel andere dorpjes op één dag hadden bezocht). Eigenlijk volstond het te kijken in een reisgids, maar net  dat hebben we niet gedaan.

We willen ook nergens aan gebonden zijn. Als het ons ergens niet aanstaat, willen we kunnen verder trekken. En als het ons wel aanstaat, willen we langer kunnen blijven dan voorzien. Dat is meestal onmogelijk als je op voorhand een hotel boekt. In een hotelkamer zouden we ‘s avonds trouwens niet gezellig een glas wijn kunnen drinken, met een sigaar of ander rookgerief.
Ik wil trouwens het liefst kamperen en in een tent slapen (ik vind dat gewoon zalig!).  Ik wil niet verplicht worden zaken te bezoeken als ik er geen zin in heb of als ik het inkomgeld te hoog vind.

Maar… We worden ouder en ik vrees dat we binnen enkele jaren niet meer in staat zullen zijn om te kamperen, toch niet in een tent. Een caravan zou een oplossing bieden. Hoewel, we hebben er ooit een  gehad, toen de kinderen klein waren, en Roger vond dat lastig rijden.

Ik vrees dus dat we ons binnen een aantal jaren zullen moeten tevreden stellen met virtuele reizen! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten