zondag 29 december 2019

Weer over een vaatwasser of niet

Deze avond hadden we het ook terloops over onze kapotte vaatwasser.

Enkel Karel en zijn zoon leken mijn mening te delen: dat we die in feite niet echt nodig hebben voor ons tweetjes.
De zoon van Karel legde zelfs uit dat alleen het fabriceren van die vaatwasser al belastender is voor het milieu dan met de hand afwassen (wat ik zelf ook al bedacht had).

Ikzelf zit echter nog steeds met de vraag: kan ik de afwas met de hand nog aan na een diner voor familie of vrienden?

Tot enkele jaren geleden had Seany geen afwasmachine, weet ik. Ik heb er vandaag niet speciaal op gelet of ze die nu wel heeft maar ik denk van niet. En zij kan dan blijkbaar die berg afwas aan?
Als ik uiteindelijk beslis geen afwasmachine meer te kopen, zullen mijn etentjes toch veel eenvoudiger worden (en dus minder afwas creëren) dan wat we vandaag kregen, hoor!

Zou het kunnen dat sommige mensen rustig worden van handmatig afwassen (net zoals sommige vrouwen rustig worden van het strijken)???

O ja, nu herinner ik me dat Marieke vandaag ook vertelde dat ze, na een feest, een deel van de vaat met de hand doet en dat met veel plezier op de tonen van klassieke muziek.

Ik probeer me te herinneren welke gevoelens ik vroeger (voor onze vaatwassers, dus in Antwerpen) had bij zulke grote afwas. En ik herinner me alleen frustratie omdat ik mijn tijd moest besteden aan iets dat mij echt niet kon boeien terwijl ik liever had gelezen bijvoorbeeld. Maar ik deed het wel...

Ach, we zullen zien hoe ik over een vaatwasser denk nadat Elena, Matthias en Eva een paar dagen hier gelogeerd hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten