zaterdag 14 december 2019

Over "fasting" onder andere

Weer een heel koude wind en veel regen vandaag. Het houdt maar niet op!

Nadat ik het "washok" (waar ook onze vaatwasser staat) een beetje - hoewel, ik heb daar toch een paar uur aan besteed - had onder handen genomen (ik weet het, schoonmaken heeft nu niet veel zin, maar dat kamertje was weer ontzettend vuil) besloten we nog eens wat te "wandelen" in de Action. In feite om afwasmiddel te kopen.

Ik gebruikte dat de laatste jaren haast nooit meer en gisteren had ik, nadat de vaatwasser het had begeven, ons laatste restje opgebruikt. We kochten er ook een afdruiprek, zodat, als ik echt met de hand zou blijven afwassen, ik de borden en zo niet meer hoef af te drogen.

Daarna besloten we wat in de Kringwinkel rond te hangen. Niets gekocht deze keer.
Uiteindelijk brachten we lege bokalen en flessen naar de glascontainer. Die akelige wind waaide me bijna omver!

Thuisgekomen heb ik de wasmachine nog twee keer laten draaien, was te drogen gehangen en voor soep gezorgd (voor het hoofdgerecht was er nog een kliekje kalfsstoofvlees).

Ik heb ook naar Nany gebeld. Deze keer verstond ze me vrij goed.  Ze klaagde ook over het slechte weer maar was nog steeds heel tevreden over het leven in het rusthuis. Ze had er vandaag genoten van een muziekoptreden en van "heel lekker Chinees eten".

Deze avond enkele mails beantwoord... en daarna toevallig (?) gevallen op dit over "fasting".
In feite is dat wat broertje ook doet, bovenop koolhydraatarm eten (hij ontbijt immers niet meer).

En Roger en ik... doen het ook zonder het te beseffen: we eten normaal niets tussen 19 uur 's avonds en ongeveer 11:30 uur 's ochtends.  Roger eet daarna zelfs niets meer tot ongeveer 18 uur! Ik wel een stuk fruit of een beetje kaas en noten.

Ikzelf weeg me nooit (maar ik voel wel dat mijn broeken steeds maar losser zitten rond mijn middel) maar Roger (die zich wel soms weegt) zegt me geregeld dat de weegschaal weer een kilo minder aanwijst.

1 opmerking:

  1. Deze ochtend heb ik me toch nog maar eens gewogen na mijn douche. Net geen 53 kilo, wat slechts één à twee kilo minder is dan enkele jaren geleden (ik schommelde toen constant tussen de 54 en de 55 kilo) maar nog steeds meer dan wat ik woog voor we naar Haspengouw verhuisden en geregeld taart begonnen te eten (net geen 52 kilo was het toen).
    Maar kom, we zijn dus toch goed bezig! :-)

    BeantwoordenVerwijderen