donderdag 28 april 2022

Ontdekking en weer een ontgoocheling

Ik vond eindelijk die lang verwachte bankkaart in de bus vandaag. Maar eerst moest ik die nog activeren en dat zou ik doen na een lezing van Rombout Nijssen deze middag in Heers. 

Het was een boeiende lezing die de rijksarchivaris gaf voor de leden van de werkgroep WO I-II, over de oorlogsschadedossiers in het kader van het ministerie van wederopbouw. Bij een kopje koffie en belegde broodjes legde hij ons het doel en de inhoud van die dossiers uit. We mogen de dossiers van Heers binnenkort grondig inkijken en daar zullen we veel interessante details uit kunnen halen over nog veel andere zaken dan die schadegevallen. 

Tegen 15 uur namen we afscheid van elkaar, ging ik de bankkaart voor de Limburgse monografieën activeren aan een automaat en reden we naar huis. Waar ik meteen enkele betalingen online wilde verrichten. Toen ik op de bank in Sint-Truiden was, had men mij gezegd dat ik daarvoor gewoon mijn normale kaartlezer kon gebruiken. Helaas, dat werkte langs geen kanten en, na veel zoeken, ontdekte ik dat ik eerst een speciale kaartlezer moest aanvragen. Wat ik dus meteen deed (gelukkig kon dat online gebeuren). Ik kreeg meteen antwoord: binnen de vijf werkdagen krijg ik die kaartlezer toegestuurd! Dat betekent weer zo lang wachten! 😒

Geen opmerkingen:

Een reactie posten