zondag 17 april 2022

Paastajine

Voor de derde keer op rij een ongewone Pasen dus! En... zelfs geen paasklokken gehoord deze ochtend: er wordt immers al een poosje geen mis meer opgedragen in ons dorpje.  

Normaal gezien zouden Hendrik en Debby hier met ons eten deze avond (en daarna hou ik op met het oprakelen hoe het er normaalgezien aan toe zou zijn gegaan dit weekend!). Dat ging dus niet door maar ik maakte wel klaar wat ik van plan was.

Een vegetarische tajineschotel met aubergines, uien, look, wortels, tomaten, kikkererwten en (weinig) abrikozen, gegaard in olijfolie met zout, peper, kurkuma, ras el hanout, koriander, komijn en een beetje honig, geserveerd met couscous en, voor de vleeseters, merguez. 

Debby en Hendrik, jullie hebben wat gemist: het was succulent! Morgen eten Roger en ik de overschot! En seffens genieten we nog van een glaasje van de Chablis die we speciaal voor jou hadden gekocht, Debby!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten