zaterdag 2 april 2022

Het blijft koud

We doen niet veel. De houtkachel brandt wel elke dag (om te besparen op de dure gas) en dat betekent ook elke dag een beetje schoonmaken. Voor de rest doen we het allernoodzakelijkste in het huishouden, bel ik nog steeds elke dag met Nany en lezen we veel. Vandaag ook nog eens naar straatgenote V. gebeld, drie kwartier aan een stuk! Ze vertelde me onder andere dat een van onze overbuurvrouwen, L. naar het rusthuis in Heers is verhuisd na een ongelukkige valpartij. Ik wist het niet. L. is precies één jaar jonger dan Nany en het was me al wel opgevallen dat ik haar niet meer zag wandelen op straat.  

Uiteraard is L. nog een stuk ouder dan wij... maar ineens vroeg ik me af waar Roger en ik zouden belanden als we niet meer zelfstandig kunnen wonen. We wonen hier heel graag, in Heers, maar onze familie en onze vrienden wonen een beetje overal verspreid in België. 

We waren dus wel "lui" vandaag maar deze avond probeerde ik weer een nieuw gerecht. Ik denk dat het Hendrik was die zich onlangs afvroeg of je broccoli zou kunnen klaarmaken volgens het recept van alu gobi. Ik heb het geprobeerd: het gerecht moet duidelijk veel minder lang sudderen dan met bloemkool en de volgende keer zal ik er toch een klein beetje water aan toevoegen. Maar het was lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten