zaterdag 29 oktober 2022

Afscheid van Nany

We haalden kort na de middag Zeger op in Leuven. Naar het Antwerpse was het heel druk op de baan, maar in het terugkomen deze avond was het ronduit vreselijk: monsterfiles. Met een tussenstop in Leuven om Zeger af te zetten, hebben we er twee uur en half over gedaan tot thuis. Echt heel vermoeiend!

Maar de herdenkingsdienst was prachtig. Broertje, schoonzusje, zus en de diaken hadden echt hun best gedaan, Wanda Joosten (ja, zij weer) vertelde het levensverhaal van Nany aan de hand van de herinneringen die ik zus had bezorgd. Hendrik, Debby en haar ouders waren met de bus gekomen, de kindjes, hun ouders en hun andere grootouders wachtten al op ons toen we aankwamen. Uiteraard waren broertje en zus daar met hun gezin, alsook enkele neven van de kant van mijn vader, vrienden van Nany waaronder uiteraard Beeckman en hun buurvrouw, de kinderen van "tante" José, Lieven P. en zijn echtgenote, mijn vroegere klasgenote Denise en partner (een vroegere buur van Nany), andere vroegere buren, ... Nany zou echt blij zijn geweest!

Tijdens de koffietafel was het een beetje moeilijk onze aandacht te verdelen over al die mensen: vergeef  me als ik te weinig tijd had voor een babbeltje! Uiteraard werd ook over het recente verlies in de familie van "tante" José gesproken. De uitvaart van René is voor maandag gepland maar Roger en ik zullen niet aanwezig zijn: nog eens uren in de file staan, dat doe ik Roger niet aan! Wat niet wegneemt dat mijn gedachten bij René en zijn familie zullen zijn!

Zoals steeds werd er beloofd elkaar sneller weer te zien, reünies te organiseren, enzovoort. Benieuwd of er deze keer iets zal van komen!

O ja, en Nany kreeg weer eens prachtig weer: tot 25°C deze 29ste oktober! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten