maandag 30 september 2019

Regen na de zon

Deze middag hebben we met enkele leden van de werkgroep WO I-II verder gewerkt aan die opzoekingen over de tweede Wereldoorlog.
We hebben heel hard gewerkt en ik vermoed dat er nog maar enkele uurtjes nodig zijn om alle informatie, die we in de gemeente kunnen vinden, verzameld te hebben.
We kwamen deze keer de vader en andere familieleden van Roger tegen in de geraadpleegde documenten.

Het lokaaltje, waarin we zaten, is hetzelfde als waar ik, de eerste jaren dat we in Haspengouw woonden, al lang geleden dus, vaak (omdat we soms van lokaal wisselden) lessen initiatie Nederlands gaf: herinneringen!
Het is een vrij knusse kamer waar de zon volop door de grote ramen schijnt. Vandaag weer: hoewel er regen was voorspeld, hadden wij het soms te warm in onze "serre".

Op een zeker ogenblik vroegen Elie M., Benny P., Roger, Georges V. en Michel M. zich af hoe het leger was georganiseerd in 1940. 'Zoek jij dat eens op tegen volgende vergadering?', vroeg Elie me.

Daar googelde ik dus een poosje naar na ons avondmaal en een telefoontje met Nany die weer wat gezondheidsprobleempjes lijkt te hebben. Ik denk dat ik een bruikbare pagina heb gevonden maar het schrijven erover laat ik toch maar doen door een van de mannen (de tekst daarna redigeren wil ik wel). Ik ken immers veel te weinig over het leger enzovoort.

Ondanks de voorspellingen was het een heel zonnige dag (maar we hebben er niet echt kunnen van genieten) maar deze avond is de voorspelling uitgekomen: het regent weer!

4 opmerkingen:

  1. Ken ik weinig "over" iets (zoals ik hierboven schreef) of "van" iets? Dat moet ik echt eens opzoeken (vandaar dat ik enkel "initiatie Nederlands" durfde geven destijds: ik ken er niet genoeg over/van!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elie en (ik denk Michel) hebben nog even verder gewerkt nadat wij de werkgroep verlieten en we vernamen op 3/10 dat ze klaar zijn met het scannen!

    BeantwoordenVerwijderen