maandag 19 april 2021

Verrassing

Onze vroegere schoonbroer Karel (ex-man van Rogers jongste zus) en zijn (tweede) vrouw waren in de buurt bloesems aan het bewonderen en weerstonden niet aan de "goesting" ons even te komen begroeten. 

Het zijn aangename, interessante mensen en het werden dus een paar aangename (verboden?) momentjes "samen". Dat wil zeggen, op voldoende afstand van elkaar en elk met zijn mondkapje op. Wat een eigenaardige tijden toch!

Vandaag ook even met dochterlief gebeld. Alles leek oké met de kindjes, alleen krijgt Matthias binnenkort een nieuwe juf: weer een aanpassing!

O ja, deze avond nog eens gekeken naar "De afspraak" waarin Kristien Hemmerechts pleitte om de creativiteit van (toekomstige) schrijvers niet aan banden te leggen door te veel te hameren op (vooral D-T) fouten. Soms lijkt het er wel op dat in het Nederlands alleen dat soort fouten een probleem vormt (wat niet zo is) en... al vind ik Nederlands op veel gebieden een moeilijke taal, de eigenlijke spraakkunst (vervoegingen etc.) lijkt me veel minder ingewikkeld dan de Franse! Ik vraag me af of er Franse docenten zijn die aanvaarden dat hun creatieve leerlingen geen enkele moeite doen om correct te leren schrijven? Ikzelf zou het in elk geval niet dulden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten