zaterdag 26 juni 2021

Over Nany en zo

Ik had mijn moeder "Nany" twee dagen niet gebeld: ze had immers andere afspraken. Vandaag belde ik haar weer en ze had zo veel te vertellen over het bezoek van zusje (woensdag, nog na mijn telefoontje), van de kapper (donderdag) en over haar restaurantbezoek met tante José en nog twee andere mensen gisteren! Tijdens zo'n gesprek krijg je wel zelf zo goed als niets gezegd, en als je toch even de ruimte krijgt om iets te vertellen, lijkt het niet tot haar door te dringen! 

Zo ook vandaag: nadat ze uitgebreid had verteld over de vorige dagen, vroeg ze of we vandaag nog zouden gaan wandelen. Ik herinnerde haar eraan dat we dat voorlopig niet kunnen en dat ik gisteren de reumatoloog zag. 'Ha ja,' antwoordde ze, 'tot volgende keer dan!' en ze haakte in.

Je zou het niet zeggen als je haar ziet of hoort, maar de aftakeling is al serieus bezig volgens mij. Normaal op haar leeftijd misschien maar het blijft akelig.

Wijzelf deden deze zaterdag inderdaad niet veel buiten het allernoodzakelijke in het huishouden (wassen, koken en afwassen).  

Ik hoop dat de behandeling, die binnenkort start, zal zorgen dat ik wat meer kan doen! Hoewel, naar het schijnt duurt het weer enkele weken voor het medicijn aanslaat... als ik al geen last krijg van een van de vele mogelijke bijwerkingen (daar durf ik niet aan te denken)!

Nee, ik zal geen plaquenil (hydroxychloroquine) moeten/mogen slikken: de werking van dat middel zou te zwak zijn voor mijn "soort reuma" (dat weet ik allemaal niet van de reumatoloog - die ik trouwens verwijt toch iets te weinig transparant te zijn geweest - maar van google). 

Nu, dat te weinig transparant zijn, verweet ik van in het begin dat we hier woonden aan de paar dokters met wie we in Limburg te maken kregen (dat was uiteraard in verband met Rogers hartproblemen). Het leek er wel op dat ze ons beschouwden als helemaal onwetend volk! Ik merkte echter met de jaren dat het evolueerde, en nu spreekt Rogers dokter helemaal niet meer "vanuit de hoogte" tegen hem. 

O ja, Hendrik mailde ons dat inderdaad de voeding van Rogers pc stuk is. Hij zorgt voor de herstelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten