donderdag 17 februari 2022

Bezoek aan Rogers nicht

Na enkele huishoudtaken stelde Roger me voor nog eens naar zijn nicht Jeannine Leduc te gaan. Ik belde haar even op en ja, we waren meer dan welkom. Uiteraard hadden we elkaar veel te vertellen en dat maakt dat we langer bleven dan ik had voorzien; ik wilde deze avond een stoofschotel met varkenswangetjes klaarmaken (wat ik uiteindelijk toch heb gedaan en het was lekker, alleen aten we vrij laat). 

Jeannine had niet alleen goed nieuws over de familie (maar daar ga ik het hier niet over hebben), vond dat ik er al veel gezonder uitzag (omwille van mijn rond "cortisonegezicht" waarschijnlijk! Gelukkig heb ik gisteren de laatste cortisonepil geslikt: ik hoop dat ik mezelf weldra weer zal herkennen in de spiegel). Ze sprak ook over haar eigen gezondheidsproblemen, over haar lectuur. En ik kreeg het laatste boek dat ze had gelezen in leen, zo boeiend had ze het gevonden: "De tovenaar" (over Thomas Mann) door Colm Toibin

Ze leende me ook alle doodsprentjes van mensen uit een deelgemeente van Heers die haar moeder, tante Laure zaliger, had verzameld.  Uiteraard moeten we alles (boek en prentjes) zo snel mogelijk teruggeven, dus ik heb weer lectuur en werk voor de boeg. Het boek (wel bijna 600 bladzijden) lijkt me inderdaad interessant en van de prentjes zullen we moeten nagaan welke we willen scannen. Tenzij we ze allemaal scannen (maar dat betekent dan weer heel veel werk voor Roger: het zijn er net geen 200).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten