zaterdag 26 februari 2022

Huishouden

Ons leven lijkt weer druk te worden! Vandaag en gisteren uren aan telefoon gehangen en uren besteed aan het beantwoorden van mails. Ik kan niet veel meer doen dan luisteren of antwoorden formuleren die proberen gerust te stellen (want, eerlijk gezegd, op gebied van oorlog en zelfs politiek in het algemeen ben ik een grote nul). Ik zit wel constant te denken, als ik hoor of lees dat een kennis of vriend vreest dat de oorlog zich tot hier zal uitbreiden, dat er mensen zijn in Oekraïne en Rusland voor wie het allemaal reëel is op dit ogenblik, dat waar wij voor vrezen.

Tussen al die telefoontjes, mails, chatberichten en een beetje lectuur door kregen we toch een beetje tijd voor ons huishouden. Ik vertel het al heel lang maar de laatste jaren moet ik daar nog meer rekening mee houden: dat huishouden en vooral het schoonmaken moet ik verdelen over heel veel dagen. Niet zo eenvoudig en zeker niet zoals Nany het zich voorstelde aan telefoon vandaag. Toen ik haar zei dat we lege flessen en bokalen zouden wegbrengen naar de container antwoordde ze: 'Ha ja, de wekelijkse schoonmaak!' Nee, vandaag stond enkel op ons "programma" het wegbrengen van al dat glas (en toch nog even rondrijden in de streek😉) en daarna het poortgebouw opruimen.

In feite wilde ik daar ook een beetje schoonmaken maar dat is er zelfs niet van gekomen bij gebrek aan tijd. Dat poortgebouw is immers een gevaarlijke plek voor Roger. Hij heeft de neiging elke vrije ruimte te willen vullen (horror vacui?) en dat poorthuis biedt heel veel vrije ruimte. Roger kan daar naar hartenlust heel veel rommel opstapelen en het opruimen daarvan duurt dus altijd heel lang!

Ik zal dus een van de volgende dagen een halfuurtje moeten vinden om dat poorthuis minstens een beetje te vegen! 😒 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten