zondag 6 februari 2022

Vrijheid van mening

Veel wind en regen, dus een heel rustige zondag. Roger werkte verder aan zijn cassettes en ik las. "De moedereed" heb ik nog steeds niet uit, en toch begon ik daarstraks aan een ander boek dat ik in onze bibliotheek ontdekte: "U wordt bestolen" van Jeff Hoeyberghs.  Lijkt heel interessant, en eigenaardig toeval weer (ik wist echt niet dat we dat boek hadden).

Ook gekeken naar een persmededeling van geschorste zorgverstrekkers in Frankrijk. Ik ga er geen link naar plaatsen, want het duurt 2 uur, je hoort een aantal keren ongeveer hetzelfde verhaal en dezelfde klachten van verplegers en artsen en, hoewel het vreselijk is wat daar verteld wordt, het geheel komt nogal repetitief over.

Ik viel ook toevallig op een interview met de Franse radiopresentator André Bercoff. Ik luister geregeld naar die man maar wist niet dat hij al 82 jaar is! Hij is ook schrijver, journalist, was een poosje uitgever, is in Libanon geboren uit Spaanse en Russische ouders maar voelt zich echt een Fransman. 

Een heel interessant interview met een heel intelligente man die het heeft over de vrijheid van mening, talen, de evolutie van journalistiek, politiek, geneeskunde en literatuur en hun huidige interactie die niet steeds even fraai is. Voor het tweede deel van het interview word je weer naar een ander kanaal doorverwezen uit schrik voor censuur (dat deel gaat vooral over de huidige crisis).  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten