maandag 15 januari 2018

Roger is al 74 jaar!

Vandaag zouden we eindelijk opnieuw gaan wandelen (nadat we vernomen hadden dat neef Tim en zijn echtgenote Sien een kleine broer Kas hebben voor Rik sinds 12 januari)... helaas, het regende praktisch de hele dag en er stond weer een felle, koude wind.

Dan maar enkele boodschappen gedaan en voor de rest gelezen, online en op papier, gezellig bij het knetterend vuur van de kachel.
Deze avond bij wijze van aperitief, terwijl de goulash, die Roger had gevraagd, sudderde, een paar glaasjes Oloroso, inktvissen in olijfolie en olijven. Resultaat: toen de goulash klaar was, hadden we geen honger meer (thuis eten Roger en ik tegenwoordig als we honger hebben, niet omdat het etenstijd is).
Dus hebben we verder wat gekeuveld en vooral veel gelezen.

Ongeveer twee uur later kregen we allebei een beetje honger. Omdat ik vreesde dat we anders niet aan de goulash zouden toekomen, sloegen we de verse soep over. De goulash was lekker maar in een dessert (kaas en/of fruit of een chocolade-ijsje) had geen van ons beiden nog zin.

We hielden ons dus verder bezig met lectuur ("Het huis met de geesten" van Isabel Allende voor mij), en een beetje werk voor Heemkunde wat Roger betreft, terwijl buiten de wind huilde en de regen tokkelde tegen de ruiten.

Blijkbaar was het weer niet veel beter de zaterdag dat Roger werd geboren. Dit vond ik immers op het internet:

Het weer van zaterdag 15 januari 1944 >>
Zwakke wind uit het zuid-westen.
Een koude dag met gemiddelde temperatuur van 1,7 °C en een gevoelstemperatuur van -0,6 °C. De minimum temperatuur was -0,1 °C en de maximum temperatuur 3,6 °C.
De zon liet zich in het geheel niet zien.

Er viel 0,5 mm neerslag verspreid over 1,3 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten