vrijdag 12 januari 2018

Nieuwjaarsfeest van Heemkunde Groot Heers

Weer was het deze avond te doen bij Limi Traiteur, waar een groot deel van het bestuur blijkbaar een voorkeur voor heeft. Deze keer vond de receptie plaats in twee ruime kamers, maar helaas had iedereen plaats genomen op een van de stoelen die opgesteld stonden rondom de kamers zodat je enkel kon praten met je naaste buren. Rondlopen werd er niet gedaan en dat vond ik een minpunt voor een receptie die volgens mij toch bedoeld is om een beetje met iedereen te praten.

Het eten zelf (lekker hoewel veel te copieus en veel te veel zoetigheden) gebeurde dan wel opnieuw in die langwerpige veranda (serre voor de Nederlanders) aan één enkele, héél lange tafel. We waren met 33 mensen. Heel veel geroezemoes dus en ikzelf verstond daardoor alleen de mensen die naast mij (de broer van Tony en Roger) of tegenover mij (de echtgenoten van Tony en van zijn broer) zaten.  Praktisch geen contact gehad met de andere mensen dus.

Boudewijn Knevels had ingeschreven én betaald maar kwam niet opdagen. We probeerden hem telefonisch te bereiken, tevergeefs. Ik hoop dat hij het vergeten is (we hebben zijn porties mee naar huis gekregen en ik heb hem zopas gemaild dat hij ze mag komen afhalen) en dat er niets ernstigs is gebeurd!

Persoonlijk vond ik het gezelliger bij De Horne destijds maar naar het schijnt waren de laatste keer de kroketten daar niet lekker (ik had toen geen aardappelbereiding gegeten, evenmin als deze avond trouwens).

O ja, nog even dit: ik heb deze avond niemand een zoen gegeven omdat ik sinds een paar dagen last heb van koortsblaasjes. Ik had echter de indruk dat iedereen even doof is als ik, want niemand leek echt te begrijpen waarom ik geen "nieuwjaarskus" wilde geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten