woensdag 31 januari 2018

Werkgroep WO I

Terwijl het stoffelijk overschot van neef Xavier verbrand werd, zoals Elena het zou zeggen, woonden Roger en ik een vergadering bij van de werkgroep WO I. Onder andere werd de reis naar Ieper, die de gemeente ons offreert, voorbereid. Jammer genoeg is de datum ervan vastgesteld op een dag dat Roger en ik zeker niet thuis zullen zijn.
Daarna vernamen we dat het verkrijgen van subsidies (die we inderdaad kregen voor "ons" boek) veronderstelde dat we ook alle objecten, brieven, dagboeken, foto's, eretekens enzovoort, die we voor het boek gebruikt hebben, "ontsluiten", als ik het goed begrepen heb, via de website van Erfgoed Haspengouw. Binnenkort krijgen we daar meer uitleg over en dan begint dat werk voor ons. Saai werk, vrees ik, waar we misschien wel jaren zullen mee zoet zijn!
Verder ging het nog over financiële gegevens die Roger nodig heeft voor de Algemene Vergadering van Heemkunde binnenkort.

Na de middag heeft Roger vooral veel gerust, voor hij naar de huisarts ging (gewone controle). Deze schreef hem hoestsiroop voor (die we nog hadden) én een koortswerend middeltje, terwijl Roger geen koorts heeft! Maar kom, hij schreef tenminste geen antibiotica voor (want zelfs dat hoor ik soms vertellen van mensen: dat hun arts ze antibiotica geeft tegen een verkoudheid).

En deze avond, na het avondeten (nog eens selder op de wijze van mijn Marraine), moest Roger nog even werken voor Heemkunde Groot Heers.

En voor de rest heeft het weer de hele dag geregend en gewaaid. Wat een eigenaardige, onaangename winter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten