woensdag 10 januari 2018

Spelen en huishoudtaken

Aan de school van Elena en Matthias vond Roger geen parkeerplaats deze middag. Hij liet me dus uitstappen en reed zelf een ommetje terwijl ik de kindjes afhaalde. Hij heeft wel even moeten wachten: Matthias moest eerst dringend naar toilet.

Uiteindelijk reden we naar onthaalmoeder Lutti. Roger bleef in de auto terwijl ik met Elena en Matthias "snel even" Eva zou halen. Eva ontving ons uitbundig en begon te spelen met haar broer en zus terwijl ik een praatje sloeg met Lutti over onder andere haar (toch zware) beroep en de lichamelijke gevolgen ervan. En ineens zien we Eva proberen de deur te openen... Of ze er zelf is in geslaagd weet ik niet (misschien kreeg ze hulp van Matthias) maar ineens liepen zij en Matthias al lachend naar buiten, recht naar de straat. Ik liet uiteraard alles vallen en liep er achteraan, met Elena in mijn zog. Terwijl Roger de kindjes vast snoerde in de auto liep ik terug naar binnen om afscheid te nemen van Lutti en haar echtgenoot.

Na het middagmaal speelden we een vrij ingewikkeld kaartspel. Eva wilde meespelen en dus werd het eigenlijk een rommeltje. Ik vermoed dat iedereen (behalve Eva) blij was toen buurmeisje Anna kwam spelen en vroeg om iets anders te doen.
Zij, Matthias en Elena zouden een stad bouwen.

Eigen foto's
Eva, die wilde op reis gaan. Met haar pop en een koffertje dat geregeld openviel en dat ik dan telkens weer moest helpen dichtdoen.


Eigen foto's
Rond 15 uur ging Eva een dutje doen, rond 15:45 uur ging Elena met haar moeder naar de zwemles en Anna keek even tv samen met Matthias. Rond 16 uur moest Anna terug naar huis en begon ik aan het avondeten.
Eigenlijk moest ik alleen worst bakken: er waren restjes genoeg van vorige dagen; maar ik wilde ook soep maken van de stelen en bladeren van de voor morgen bedoelde bloemkool.

Rond 17 uur haalden we Eva uit haar bedje, kwamen dochterlief en Elena terug van de zwemles, at dochter snel wat soep en wat restjes en vertrok ze naar haar avondles.

Elena en Matthias begonnen te knutselen... en Eva wilde dat ook doen. Ze kreeg een lijmstick en begon ijverig gekleurde papiertjes op elkaar te plakken. Er waren nog enkele ruzies omdat zij en Matthias soms tegelijk de lijm nodig hadden. Eva werd ook even kwaad toen ik haar plastic schaartje niet vond. Ze mocht, onder mijn toezicht, proberen te knippen met het schaartje van Matthias maar dat lukte niet zo goed. Uiteraard mondde dat weer uit in frustratie en huilen... tot Eva Elena in het oog kreeg die papiertjes vouwde tot mooie vormpjes en Eva besloot dat ze ook zou "plooien en plakken". Daar is ze dan een hele tijd mee zoet geweest.

Eigen foto
Rond 18 uur gaf ik de kinderen eten. Terwijl ze daarna voor tv zaten, kwam schoonzoon thuis en aten we samen.

Rond 20 uur reden Roger en ik naar huis waar ik nog voor een wasje moest zorgen.

En nu... voel ik me moe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten