maandag 19 maart 2018

Over damptoestellen en de orde der geneesheren

Mijn blauwe damptoestel werkte niet goed. Geregeld viel het zonder reden uit. Vandaag liepen we tijdens de boodschappen de tabakswinkel binnen om het probleem te melden... en ik kreeg een volledig nieuw toestel cadeau! Er waren wel geen blauwe meer, dus werd het dit toestel dat wel goed lijkt te werken:

Eigen foto
Voor de rest vandaag vooral verder gelezen in dat boek van Hoeyberghs. Het is een akelig boek: zo las ik onder andere het volgende:
"60% van de artsen zijn bang van de orde der geneesheren. Elke dokter die zijn mond opendoet en opstaat tegen de macht van het RIZIV, de mutualiteiten of de farmaceutische industrie riskeert gebroodroofd te worden door de orde."
In dat geval is het is niet verwonderlijk dat de meeste artsen zeggen: 'Neem uw statines maar braafjes verder in.'

2 opmerkingen:

 1. Heb dat een paar maanden geleden tegen onze huisarts gezegd van die Statines....zijn antwoord was....kan dat niet tegen elke patiënt zeggen dat het niet goed is voor de spieren, anders komen ze allemaal klagen dat ze spierpijn hebben. Ik heb het hem toch maar gezegd dat ik ermee stopte en neem nu Cholesfytol, is gezonder maar toch ook niet helemaal. Maar bon, ik heb geen spierpijnen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik geweldig van jou! Maar weet je wat? Volgens de laatste studies kan een hoog cholesterolgehalte op zich geen kwaad. Je moet alleen zorgen dat die niet blijft plakken aan de vaatwanden (maar de "plaque" bestaat wel meer uit calcium dan uit cholesterol) en daarvoor moet je erop letten dat je niet te veel infectiebevorderende voeding eet. Dus zo weinig mogelijk suiker in al zijn vormen, en geen oliën met teveel omega 6 vetzuren zoals arachideolie, zonnebloemolie enz.
   Ik denk speciaal aan jullie morgen (je weet waarom hé). Kusje!

   Verwijderen