zaterdag 31 maart 2018

Sociale contacten

Deze ochtend kreeg Roger voor bepaalde karweien spontane hulp van een vriendelijke buurman.Uiteraard boden we hem daarna een kopje koffie aan en werd er een hele poos gezellig gekeuveld in onze leefkeuken. Ik vernam allerlei nieuwtjes uit ons dorp: zo wist ik niet dat andere buren pas grootouders waren geworden, dat er in Sint-Truiden een interessante winkel is, gerund door een dorpsgenoot, buurman vertelde ons over plaatselijke kunstschilders die ik helemaal niet kende, enzovoort.

Roger had gisteren speltbrood gebakken maar dat bakproces bleek deze keer een beetje mislukt  (hoewel zijn platte brood heel lekker is: ik heb er deze avond een stukje van geproefd bij de soep) en vermits we dit weekend bezoekers krijgen, besloten we alsnog brood te kopen.

Dit is het resultaat van Rogers broodbakken (eigen foto)
We reden naar de AD-Delhaize in Heers waar we meteen vriendin Liliane tegenkwamen. Ze was net een aperitiefje in promotie aan het proeven en dat deden wij dus ook maar. Het is gemaakt door een familiebedrijf in Gutschoven, op basis van Spaanse wijn uit de streek van Valencia. We vonden het heel lekker, dus kochten we er een fles van.
En we keuvelden weer. Roger met de aanbieder van de aperitiefdrank (ze haalden gemeenschappelijke herinneringen aan Rogers geboortedorp Gutschoven op) en ik met Liliane.

Uiteindelijk kochten we ons brood, wensten elkaar een zalig Paasweekend en reden we terug naar huis... en ik bedacht dat spontane sociale contacten toch zo aangenaam kunnen zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten