dinsdag 13 maart 2018

Problemen

De jongste Limburgse monografie, van de hand van Jan Gerits, ging over Henri Jamar. Vandaag een mail gekregen van Jan: de monografie wordt in april voorgesteld in Oostham en of we kunnen aanwezig zijn, onder andere om te helpen exemplaren te verkopen... en foto's te maken. Helaas, dezelfde dag plant de KVLS haar jaarlijkse poëtische bloesemwandeling in Mettekoven en tot hiertoe was dat de enige activiteit van de KVLS die viel op een dag waarop wij nog vrij zijn.

Langs de andere kant wil ik graag naar die presentatie gaan: voor Jan Gerits is die heel belangrijk en hij kan inderdaad wat helpende handen gebruiken.
Roger stelde voor, als die presentatie niet te snel na de middag gebeurt, de twee evenementen te combineren. Dat antwoordde ik dus aan Jan (die nog niet wist hoe laat precies de feestelijkheden zullen beginnen): hij houdt me op de hoogte.

Nu is het zo dat ik vaag had gedacht mijn broertje uit te nodigen voor die bloesemwandeling. Niet dat hij zo van poëzie houdt (eerder integendeel) maar ik weet dat hij wel eens van de bloesems wil komen genieten... en dat zou dan een uitstekende gelegenheid daarvoor zijn. Maar het is dus best dat ik hem niet uitnodig (wanneer dan wel weet ik echt niet: ons leven is te druk voor mijn doen).

Deze avond ook Hendrik aan telefoon gehad. Ik dacht (waarom precies weet ik niet meer) dat hij en Debby volgend weekend zouden afkomen... maar ik kreeg deze middag een berichtje van Wiemla (moeder van Debby): ze gaan naar haar. Hendrik zei me dat ze met Pasen zullen komen en ik opperde dat ze dan best iets voor Paasdag zouden aankomen zodat ik voor zijn was kan zorgen (dat wil en kan ik niet doen op Paasdag).

Na ons gesprek herinnerde ik me ineens een telefoontje met Nany (deze middag): zij gaat naar een verjaardagsfeest - een 90-jarige zus van tante José! - op Paaszaterdag. Eerst wilde ze niet afkomen voor Pasen, maar deze keer zei ze dat ze misschien toch de trein zou nemen met Hendrik en Debby op Paaszondag. Ja maar... als Hendrik en Debby al eerder de trein naar hier nemen... kunnen ze die niet nemen met Nany op Paaszondag!

Allemaal problemen met als oorzaak een te druk leven, volgens mij. En dan proberen wij het nog vrij rustig aan te doen in vergelijking met veel andere mensen (waarbij ik Nany reken).

Vermits ik het toch heb over problemen... deze avond zaten we een hele poos zonder internet en telefoon. Toen dat weer in orde bleek, merkten we dat de elektriciteit was uitgevallen in de keuken en in de provisiekamer (waar onder andere de koelkast staat). Roger ging op onderzoek uit... en het ligt weer aan de badkamer, zoals de twee vorige keren. Dat betekent dus seffens ons toilet maken bij het licht van een zaklamp (het is veel te laat nu om te zoeken waaraan de panne ligt)!


1 opmerking:

  1. Het probleem "Jamar/bloesemwandeling" is ondertussen opgelost: Roger en ik kunnen naar de twee activiteiten van de KVLS gaan. Maar dat houdt wel in dat het een heel drukke dag wordt!

    BeantwoordenVerwijderen