woensdag 28 februari 2018

Over het babysitten en zo...

Mijn moeder (die we Nany noemen dus), en anderen die ik hier niet ga noemen, vinden het eigenlijk niet normaal dat ik tijdens het babysitten zoveel speel met de kinderen in plaats van onze dochter een beetje te helpen in haar huishoudelijke werk.

Ik antwoord altijd dit: om te beginnen wist onze dochter (die trouwens een werkvrouw heeft) dat ik nooit zinnens ben geweest voor haar huishouden te zorgen, op welke manier dan ook: ik krijg mijn eigen huishouden al niet gedaan, wat zou ik dan tijd steken in dat van iemand anders? Nu, moest ze ooit zo ziek worden dat ik haar echt even moet vervangen, mag ze (en zij niet alleen, jongens van mij!) op mij rekenen voor de dagelijkse huishoudelijke karweitjes (dat zou sowieso minder werk zijn dan in dit huis).

Maar... als ik ga babysitten, weiger ik in principe te strijken, ramen te lappen, schoon te maken, enzovoort. Onze dochter weet dat ik veel liever echt met de kinderen bezig ben (koken wil ik er graag bijnemen, maar ik moet toegeven dat het echt leuk was vandaag al mijn tijd te kunnen besteden aan Elena, Matthias en Eva).

Vandaag toch even over dat alles gesproken met dochterlief (misschien verwachtte ze van mij wel enige hulp in het huishouden?) maar ja hoor, ze denkt zoals ik!😊

6 opmerkingen:

 1. Heb de indruk dat je mama, zich met alles en nog wat bemoeid....
  Wij gaan ook niet om te poetsen. Nu, hier zijn de kinderen al volwassen en trekken hun eigen plan en wij en onze kinderen, praten met elkaar.
  Hier en daar, helpen we soms wel met de tafel dekken, afruimen en soms wat afwas.
  Hebben ook steeds onze plan moeten trekken en zij doen dit ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies de zaken die ik ook doe: even de vaatwasser vullen en zo! Maar veel mensen vinden het abnormaal dat ik zoveel speel met de kindjes, lieve Françoise! Nu, ik trek het me niet aan hoor: ik geniet ervan, want, wie weet tot wanneer die kleintjes contact met mij willen hebben! (heb zo vaak gehoord van iets oudere grootouders - ook van Nany - over hun ontgoocheling in verband met ouder geworden kleinkinderen!

   Verwijderen
 2. Zoals je zelf zegt, er kunnen omstandigheden zin waarbij wij het wel zouden doen en zelfs bij vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. babysitten wat betekent het woord, toch op de kindjes letten, er mee bezig zijn. huishoudhulp is heel iets anders. Doe maar voort hoe je bezig bent de kindjes zullen dat veel leuker vinden dan dat je huishoudelijk taken doet.

  BeantwoordenVerwijderen