zaterdag 17 maart 2018

Over ditjes en datjes

Onze elektriciteitsproblemen lagen inderdaad aan de boiler. Telkens als we die aanzetten, viel de elektriciteit weer uit in de badkamer, de keuken en de provisiekamer. Dus bleef de boiler uitgeschakeld en moesten we ons behelpen zoals onze grootouders het deden. Zonder douche en met alleen koud water uit de kraan. Deze ochtend (heel vroeg voor ons doen) kwam de installateur langs. Heel binnenkort komt hij een nieuwe boiler plaatsen (bijna 25 jaar geleden had Roger dat zelf gedaan maar hij voelt zich daar niet meer toe in staat). Weer veel kosten! Hoewel, 25 jaar is een heel respectabele leeftijd voor een boiler, denk ik en, als ik gelijk heb, heb ik niet het recht om te klagen.

Het was de hele dag rond de -2°C, met een gevoelstemperatuur van -8°C. Dus ging de kachel weer aan... maar we vergaten de thermostaat uit de salon te halen met als gevolg dat het te warm werd in de salon en te koud in de keuken en de badkamer. Deze avond zagen we onze vergetelheid in en brachten we de thermostaat naar de badkamer.

Geen wandeling, want we zien echt op tegen die noord-oostenwind. Wel gewassen, de specht in onze tuin geobserveerd, gelezen, gemaild naar een grieperige Hendrik (het gaat al beter) en getelefoneerd naar Nany die we niet konden bereiken. Heeft zij dat gure weer wel getrotseerd?

Roger belde onder andere ook naar een gehospitaliseerd familielid dat geen e-mailadres heeft.  Die vertelde hem over het ziekenhuismenu: deze middag vis en aardappelpuree, deze avond boterhammen met toespijs. Hoe is het toch mogelijk dat Vlaamse ziekenhuizen zulk ongezond voedsel aanbieden? Te weinig groenten, te veel wit brood of zelfs (zogezegd) volkoren brood en bewerkte eetwaren, te veel suiker, te weinig fruit. Dat viel me al op telkens als Roger in het ziekenhuis lag (niet in Bourges: daar kreeg hij gezondere kost).

Hoewel het, omwille van de koude, een rustige dag werd en ik daar echt nood aan had, hunker ik naar de lente!

O ja, we hadden onlangs nog eens boterbonen gekocht. Die had ik gisteren klaargemaakt... en om te oordelen of we gelijk hebben als we denken dat ze lekkerder zijn dan prinsesbonen, bereidde ik deze avond prinsesbonen op net dezelfde manier. We vergisten ons niet: boterbonen zijn veel fijner van smaak!

Nu nog even oude dagboeken overtypen om deze dag te eindigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten