dinsdag 17 juli 2018

Bijna ruzie met Roger

Terwijl ik deze ochtend opnieuw de salon en de keuken een beetje onder handen nam (overmorgen weer bezoek), ging Roger in het Leuvense naar weer een familieberaadslaging in verband met een ziek familielid (nee, het gaat niet over "onze zieke', noch over "mijn zieke").

Normaal gezien is Roger dan terug rond 13:15 uur en heeft hij mij gebeld vlak voor zijn vertrek uit het Leuvense. Deze keer was hij er nog niet om 14 uur en ik had ook nog geen telefoontje van hem gekregen.
Zelf durfde ik hem niet op te bellen: misschien was de vergadering deze keer uitgelopen?

Om 14:10 uur waagde ik het toch hem te bellen: het leek me absoluut niet meer normaal.
Roger bevond zich, met zijn broer, bij een van zijn zussen!
Boos dat ik was! Had Roger mij niet even daarvan kunnen op de hoogte brengen? Sinds zijn laatste  longembolie ben ik immers altijd bang als hij niet op tijd terug is!

Roger probeerde me wijs te maken dat hij had proberen te bellen maar dat dit om de een of andere reden niet lukte. Toen ik hem er echter aan herinnerde dat hij met zijn smartphone kon bellen, sms'en en mailen, en mij dus wel had kunnen bereiken als hij dat echt wilde, moest hij toegeven dat hij het vergeten was.

Ik begrijp dat hij zo opging in het gesprek met zijn zus en broer dat hij mij vergat te verwittigen* maar toch: hij weet dat ik me altijd zorgen maak als hij laat is!
De rest van de dag was ik dus vrij slecht gezind!

En dan, iets later, een mail van de echtgenote van "mijn zieke". Hij werd weer opgenomen in het ziekenhuis. Met een serieuze bronchitis deze keer. Het houdt maar niet op, de miserie daar! Dat bericht verbeterde mijn humeur niet echt!

O ja, nog steeds geen regen gezien en buurvrouw Marie-Claire, die ik even sprak deze ochtend, vertelde me dat ze ergens had gelezen dat we binnenkort de 40°C zullen halen - ik denk dat ik ondertussen deze avond haar bron heb gevonden! -  Ik hoop oprecht van niet!

* Ik weet dat ik hier "waarschuwen" zou moeten schrijven volgens de regels maar naar mijn gevoel vroeg ik vandaag een "verwittiging" en geen "waarschuwing"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten