maandag 16 juli 2018

'Hoera, enkele druppels!'

Dat mailde zus Bie me deze avond!

Het was inderdaad weer een heel warme dag (hier tot iets meer dan 30°C in de schaduw) en de droogte wordt zichtbaar.
In onze tuin blijft het relatief groen dankzij de vele bomen maar het gras groeit niet meer zienderogen, wat voor Roger natuurlijk een pluspunt is. Tuinen met een echt gazon en minder bomen worden echter alsmaar woestijnachtiger.
En de hitte blijft in de huizen hangen (wij hebben geluk: behalve de keuken, waar gekookt wordt, en de werkkamer, waar onze pc's staan - het zijn wel de twee kamers waar we het vaakst zitten - blijven we binnenshuis net onder de 26°C).

Bij mijn moeder Nany is het erger: ze zegt dat de temperatuur daar constant rond de 30°C schommelt. Toen ik haar deze middag nog eens belde, vertelde ze me dat ze contact zou opnemen met haar cardioloog.

Later vernam ik via mijn zus Bie dat die arts zei dat de hypotensie van Nany te wijten is aan de te hoge temperatuur. Een medicijn (ik veronderstel het bloeddrukverlagend medicament) werd voorlopig afgeschaft.

En ondertussen zou het al beter gaan met Nany, vertelde Bie me in de mail waarin ze ook juichte om die enkele druppels regen.

Kort daarna kreeg ik een "plop" te horen op mijn smartphone. Het zou hier ook gaan regenen. Ik haalde de droge was binnen die ik deze ochtend nog had opgehangen en Roger verhuisde enkele kampeerstoelen van het terras naar het poortgebouw.

Eigen foto
Helaas, het is nu iets over middernacht en er is nog steeds geen druppel gevallen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten