zaterdag 7 juli 2018

Verrassing voor Nany

We gingen vandaag op bezoek bij mijn moeder Nany (ja, via die vreselijke E 313).

Eerst deden we samen uitgebreide boodschappen voor haar en daarna wilden we ergens iets gaan drinken.
Ze vertelde ons dat "tante" José op bezoek was bij iemand in het rusthuis, dat zijzelf normaal gezien ook daar naartoe zou gegaan zijn, dus besloten we gewoon daar iets te gebruiken.
Heel gezellig rusthuis trouwens, met een aantrekkelijk terras waar we een wijntje dronken terwijl Nany honderduit vertelde en waar we tante José ontmoetten.

Voor het avondmaal hadden we een afspraak met mijn broertje maar dat wist Nany niet. Ze dacht zelfs dat hij niet thuis was: ze had hem zelf gevraagd of ze met ons mocht afkomen en hij had geantwoord dat hij niet vrij was. Uiteraard: hij had een afspraak met Roger en mij!

Nany bleek blij verrast toen ze merkte dat we naar haar zoon reden! En sorry, vriend Lieven, ik weet het, we waren vlak bij jullie maar we hadden echt geen tijd om even binnen te springen: zelfs bij mijn zus zijn we niet geraakt.

Na een aperitief in de mooie en gezellige tuin van broertje en schoonzusje, aten we daar heerlijke lasagne. Tot 22 uur zaten we in die tuin nieuwtjes uit te wisselen en te discussiëren terwijl we genoten van lekkere wijnen. Het was duidelijk dat Nany tot en met genoot van onze verrassing!

Nany is nu 87 jaar en toen ik haar vandaag observeerde, stelde ik voor de zoveelste keer vast dat ze er veel jonger uitziet... en, ondanks haar kwaaltjes, nog heel energiek is. Het was weer heel warm op haar flat (hoewel, dat vinden we hier ook sinds we terug thuis zijn) maar, hoewel ze er heel even over klaagde, leek ze die hitte goed te verdragen.

4 opmerkingen:

  1. inderdaad te weinig tijd, eigenlijk dacht ik dat jullie even zouden langs komen voor je naar J-l ging. De volgende keer dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oké, volgende keer komen we bij jullie langs... en gaan we even naar Lieven!

      Verwijderen
  2. ik dacht dat het Roger was die het rusthuis eens wilde zien!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, het was een voorstel van mij nadat ik hoorde dat T José daar zou zijn en de indruk kreeg dat mama liever daar naartoe zou gaan. Eerst leek Roger niet veel zin te hebben trouwens (hij zei het niet maar ik zag het) maar het viel heel goed mee!

      Verwijderen