dinsdag 14 september 2021

Verwaarloosd huishouden

Vandaag, buiten de boodschappen en een paar uur aan telefoon, nog enkele uren besteed aan die Limburgse monografie die ik heel boeiend blijf vinden. 

Maar dus ook enkele uren aan telefoon doorgebracht. Het waren telkens aangename maar dus nogal lange gesprekken, met als gevolg dat ik in het huishouden nog minder deed dan het minimum dat ik de laatste tijd erin doe. 

De tijd is immers voorbij dat ik kon schoonmaken al rondlopend met de telefoon aan mijn oor. En dan belt net vandaag onze nieuwe overbuurvrouw aan. Met een gebakje als geschenk, uiteraard met de bedoeling kennis te maken. 

Nog minder in het huishouden doen dan dat waartoe ik de laatste tijd in staat ben, resulteert in een huis (of eerder een salon, de rest van het huis is sowieso niet toonbaar deze dagen) dat nog minder dan anders "presentabel" is. Met als gevolg dat ik zelfs niet voorstelde dat ze even binnen zou komen! Zo erg vind ik dat! Roger troostte me met de belofte die nieuwe buren binnenkort een flinke zak van onze noten te brengen. 

Op het journaal (denk ik, maar het kan ook "De zevende dag" zijn geweest, in elk geval iets waar ik toch nog eens naar keek op de VRT) hoorde ik onlangs dat in Frankrijk de meeste mensen het niet erg vinden dat ze overal die sanitaire pas moeten tonen! Wat een leugen! Integendeel, de protesten duren voort, overal en week na week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten