maandag 13 februari 2023

De kindjes opvangen

Het woord "babysitten" zal ik maar niet meer gebruiken zeker?
Roger en ik vingen Elena, Matthias en Eva dus op na schooltijd vandaag. Tijdens een gezellig vieruurtje (koekje, stuk fruit) praatten we bij en bekeken we de foto's die ik bij me had (die hun mama dus aan Nany had gegeven en die ik nu terugbracht). Daaronder waren kiekjes van tijdens de eerste maanden van Elena. 'Wat zien mama en jij er daar jong op uit!' zei Elena. En ik: 'Tja, dat is dan ook al 12 jaar geleden!' en Matthias merkte op: 'Kijk eens hoe fel jijzelf veranderd bent op die tijd, zus!'

Daarna was het tijd voor de schooltaken en vermits Elena morgen een toets van Frans heeft, moest ik haar het meeste helpen. Ik heb de indruk dat de lessen Frans heel goed zijn. Matthias' en Eva's werk was snel nagekeken (en ik vond geen enkele fout). 

Na nog even praten, onder andere over hun verkleedplannen voor de "carnavalweek" op school, was het 17 uur geworden en dan "mogen alle schermen voor een uurtje aan". Vroeger was dat enkel de televisie maar nu viel me op dat ze elk naar iets anders keken, op een laptop of een oude (mobiele) telefoon. 

Schoonzoon kwam thuis, warmde spaghettisaus op en toen even later dochterlief aankwam, gingen we aan tafel. 

Na het eten en nog een kopje koffie of thee hebben Roger en ik afscheid genomen en zijn we terug naar huis gereden, ik met weer een tekening van Elena (op het thema van Sint-Valentijn). 

Binnenkort mag ik opnieuw het typoscript van Elena ter nalezing verwachten, want nu heeft ze haar tweede verhaal volledig af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten