woensdag 8 februari 2023

Fricassee

We reden vandaag naar de "Action": de laatste keer dat we daar waren, wilde Roger eigenlijk T-shirts kopen die er niet waren. Gisteren vernam ik dat ze er vandaag zouden zijn en dus...

Het is een "gevaarlijke" winkel maar ik heb geleerd me niet gauw te laten verleiden. Roger heeft het daar iets moeilijker mee. Maar kom, hij heeft niet overdreven deze keer! 😉 

Daarna moest ik dringend aan het avondeten beginnen. Roger had zin in "fricassee". Dat is een gerecht dat mijn grootmoeder "marraine" vaak klaarmaakte maar ik herinner me niet dat we dat bij ons thuis aten (zusje, verbeter me als ik me vergis!). Dat betekent dat telkens als ik het klaarmaak, er heel veel herinneringen aan marraine bovenkomen! Zo herinner ik me dat ze me naar de slager om de hoek stuurde waar ik "poule fricassee" moest vragen: 'De beenhouwer zal wel weten wat ge bedoelt'! Gelukkig, want ik vroeg me steeds af waarom ik "kipfricassee" moest vragen en toch geen kippenvlees kreeg! Daarna was marraine vrij lang bezig met de bereiding van dat gerecht waar ik telkens enorm van genoot!

Ik geloof dat marraine kalfsvlees gebruikte maar Roger verkiest rundsvlees. Voor de rest volg ik letterlijk het recept dat ik van haar heb geërfd (dus zonder wijn en zure room, wel met gehaktballetjes). Zo ook deze avond dus (en inderdaad, het vraagt vrij veel werk). 'Dat is toch echt lekker!', zei Roger en ik stuurde in gedachten een bedankje naar mijn oma "marraine"!

4 opmerkingen:

  1. heb ook geen herinnering dat mama dat maakte. Hier in de winkel vraagt men gewoon kalfsfricasee. ik maakte het ook altijd zonder wijn of room.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee, is veel werk en is een te grote hoeveelheid voor 1 persoon. En porties invriezen is niet zo ideaal vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het klopt dat wij daar ook gemakkelijk twee keer van eten. Moeilijk lijkt me dat inderdaad, voor één persoon koken!

      Verwijderen