vrijdag 2 februari 2018

Het spookte weer op mijn pc

Ik had al een hele poos problemen met de back up van mijn pc en had aan Hendrik gevraagd me nog eens vanop afstand te helpen.

Hij had me beloofd dat te doen voor het weekend en dus was ik bang dat het zou gebeuren terwijl ik bijvoorbeeld deze ochtend aan een vertaling bezig was, of dat hij het zou willen doen tijdens onze boodschappen later. Ik moet hem daarvoor immers toegang geven tot mijn computer die ik daarna een poosje niet zelf kan gebruiken.

Hendrik had het echter perfect getimed. Ik had net, op aanvraag van Jan Gerits, gezorgd voor enkele aanpassingen aan de nieuwe Limburgse monografie en wilde die net een tweede keer beginnen grondig nalezen, toen Hendrik me duidelijk maakte dat hij klaar was om mijn pc vanop afstand over te nemen.

Meer dan drie uur heeft het geduurd. Drie uur die ik gebruikte om eindelijk eens rustig verder te lezen in "Het huis met de geesten" van Allende. Ik weet het, romans lees ik vrij traag. Dat komt omdat ik aan zoveel zaken aandacht besteed: het verhaal (uiteraard), de stijl, de woordkeuze, de onderliggende boodschappen, ...
Daardoor heb ik in feite heel weinig aan af en toe een vrij halfuurtje om te lezen, net zoals ik ook geen roman meer kan schrijven op verloren ogenblikken (maar, moet ik toegeven, ik doe het ook niet meer omdat ik steeds meer de indruk krijg dat ik, zoals zovele schrijvers die ik ken, toch maar een amateurschrijver ben).

Hendrik gaf me dus deze avond drie uur "vrije tijd" (ik moet straks nog wel een paar mails beantwoorden) en ik heb genoten van mijn lectuur. In het begin deed de stijl en het verhaal van Isabel Allende me een beetje denken aan "Cien años de soledad" dat ik (in het Spaans) had gelezen tijdens mijn studies. Gaandeweg vond ik dit boek echter iets minder magisch-realistisch maar tegelijk meer spiritueel en tegelijk meer politiek geëngageerd.
Kortom, ik heb genoten terwijl ik toch geregeld keek naar wat er buiten mijn wil gebeurde op mijn scherm: echt spookachtig

O ja, en de volgende Limburgse monografie, die lees ik morgen dan wel grondig na.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten