maandag 19 februari 2018

Elektriciteitperikelen

De schoonouders van dochterlief hadden ons vandaag bij hen thuis uitgenodigd. Het werd een aangename, heel lekkere en gezellige middag in hun smaakvol ingerichte huis. Veel gepraat uiteraard (natuurlijk vooral over Elena, Matthias en Eva) en bijzonder fijne gerechten gegeten!

Rond 20 uur kwamen we thuis, waar er weer een elektriciteitspanne bleek te zijn. Het lag blijkbaar aan de badkamer, net als ongeveer een maand geleden. We sloten de elektriciteit in de badkamer af (Roger zal morgen weer moeten onderzoeken wat er aan de hand is) en na een telefoontje van de moeder van Debby (die ons binnenkort ook bij haar thuis uitnodigt) begon ik Oostland verder na te lezen.

Iets na 22 uur gingen alle lichten weer uit. Mijn pc eveneens trouwens. Op straat bleek ook geen licht meer te zijn, noch bij buren. We haalden zaklampen en kaarsen boven, Roger stak de kachel aan (de verwarming was ook uitgevallen) en ik zocht via mijn smartphone het telefoonnummer van Infrax. We belden ernaar (ook met de gsm) en kregen te horen dat hun technische ploeg een elektriciteitspanne in enkele deelgemeenten van Heers probeerde op te lossen.

Dat hebben ze blijkbaar gedaan om 23 uur: alle lichten gingen toen weer aan. Alleen was ik nu te moe om Oostland verder na te lezen. Ik heb wel nog gauw gecheckt of er geen verbeteringen verloren zijn gegaan en dat bleek niet het geval.
Morgen lees ik verder na...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten