zaterdag 11 juli 2020

Met Rogers oudste zus naar de abdij van 't Park

Na wat een eeuwigheid leek, had Roger vandaag nog eens afgesproken met zijn zus. We reden samen naar de abdij van 't Park waar zij op het terras van het café een biertje dronken, ik een thee. Af en toe kwam de zon even van tussen de wolken piepen maar over het algemeen was het vrij fris (vandaar die thee voor mij). We praatten bij, zij vertelde familienieuwtjes, haalde herinneringen op, onder andere aan overleden vrienden en familieleden. 

Toen we aan een tweede consumptie toe waren, had ik honger gekregen en vermits daar alleen zoetigheden te verkrijgen waren, koos ik een pannenkoek. Die pannenkoek bleken er twee heel grote te zijn, die ik uiteraard niet op kreeg. Roger heeft me dus geholpen, hoewel hij mij eerst "mijn ongezonde keuze" had "verweten" (tja, er was niets gezonds te verkrijgen).

Na een paar uurtjes brachten we schoonzus terug naar haar flat en reden wij naar Haspengouw waar ik eindelijk die goulash dacht klaar te maken. 

Onderweg belde ik naar Nany... die weer heel veel te vertellen had, waar ik jammer genoeg bijna niets van begreep, zo slecht was de verbinding.

We reden langs een "Lunch Garden" en Roger had zin in mosselen. Dus gingen we er binnen. Veel keuze was er niet maar Roger kreeg zijn mosselen. Ik nam een hamburger... maar ik vergat dat tegenwoordig "hamburger" meestal verwijst naar een plat wit broodje met twee hamburgers ertussen. Ik had gelezen dat bij elk gerecht warme groenten werden geserveerd... maar vergat ook dat voor de meeste mensen frieten ook groenten zijn.

Terwijl Roger genoot van zijn mosselen at ik (met lange tanden) één hamburger en vijf frietjes. De andere hamburger en het broodje hebben we mee naar huis gebracht (misschien eet Roger ze morgen op, hoewel, ik hoop dan eindelijk mijn goulash klaar te kunnen maken).

Wat wel eigenaardig is: vroeger lustte ik frieten. We aten ze niet vaak maar als we er aten, vond ik dat lekker. Nu vond ik er niets aan, integendeel, ik vroeg me af wat ik daar ooit lekker aan had gevonden. Hoewel... van de frieten van De Brug én van dochterlief heb ik onlangs ook geproefd en die vond ik wel lekker. Het zal dus aan de bereiding liggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten