dinsdag 30 juni 2020

Enthousiaste kindjes

Vlak na de middag een heel enthousiast telefoontje van de kindjes. Ze hadden toch een (uitstekend!) eindejaarrapport (weliswaar zonder vermelding van punten) gekregen en hun juffen waren zo blij met de geparfumeerde zeepjes die de kindjes voor hen hadden geknutseld vorige zaterdag.  

En nu zouden ze nog een fantastische middag beleven. Pannenkoeken eten, bezoekje aan een vriendin voor Elena, aan een speeltuintje voor Matthias en Eva en deze avond een heus restaurantje met hun ouders!

Ze leken zo gelukkig! Maar praatten zo fel door elkaar dat ik soms moeite had om te volgen. 

Vlak daarna deden wij onze wekelijkse boodschappen. Ik dacht dat je dat nu al met z'n tweeën mocht doen maar we bleken nog elk een karretje te moeten nemen (en dat van mij bleef dus leeg). Ik merkte dat er steeds meer mensen een mondkapje dragen én dat de mensen nu beter proberen afstand te houden. Eigenlijk vond ik dat een goed teken (tenminste: als men ons niet al een half jaar aan het beliegen is), want ik vreesde dat de versoepeling van de maatregelen zou maken dat de meeste mensen denken dat het gevaar geweken is (ik kreeg soms die indruk de weinige keren dat ik naar Facebook ga).

Al vind ik dat mondkapje zelf heel onaangenaam (wij dragen het ook in de winkels).

4 opmerkingen:

  1. Vanaf morgen/vandaag (1 juli dus) mogen jullie weer samen winkelen. Mondmasker blijft aangeraden en had volgens de meeste experten zelfs verplicht moeten zijn, dus volhouden, ook al is het inderdaad niet aangenaam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt maar ondertussen weet ik ook dat ik inderdaad iets te voorbarig was. Het is ook zo moeilijk te volgen, vind je niet, "anoniem"?
      Wij gaan ons mondkapje (ik wilde eerst schrijven "mondlapje") zeker blijven gebruiken.

      Verwijderen
    2. Het is inderdaad moeilijk te volgen, omdat er ironisch genoeg geen beleid achter zit, men improviseert er op los... Goed dat jullie het zekere voor het onzekere blijven nemen. Hou vol, we zitten er samen in!

      Verwijderen