maandag 19 september 2022

Over de "Wakkeren"

Nany had me deze keer aan telefoon (terwijl Roger naar die bestuursvergadering was)  verteld over  "wereldgebeurtenissen"! Ze was immers "de begrafenis van de koningin" aan het volgen op tv en vertelde me daar opvallend veel details over. 

Deze avond wilde ik toch even op een of ander tv-programma kijken naar die begrafenis om morgen eventueel een gespreksonderwerp te hebben met Nany.

Net toen ik (op mijn scherm, we hebben immers geen tv) begon te kijken naar "De afspraak", zei Roger me dat hij op een heel interessant interview was gevallen met een zekere Jean-François Braunstein, over zijn boek "La religion Woke". Het interview werd afgenomen door André Bercoff, die Frans-Libanese journalist die ik oprecht bewonder! 

Uiteraard ging ik meteen naar Sud-Radio (waar Roger dat interview aan het volgen was). Ik heb nog niet tot het einde gekeken... maar hoe erg is het wel gesteld met onze maatschappij? Je mag al lang niet meer zeggen wat je wilt zonder "racist" te worden genoemd, nu mag je niet meer zomaar denken te maken hebben met een man of een vrouw, want het is absoluut niet zeker of iemand die er (bijvoorbeeld) uitziet als een man zich niet "een vrouw voelt". Eigenlijk mag je dus nooit meer echt je mening uiten, want die zou wel eens kunnen niet stroken met een "woke-wet". En bij die "wakkeren" horen is de boodschap!

Maar... wat ik het ergste vind: volgens Braunstein is de "Woke-filosofie" zelfs in het onderwijs geslopen! Tot in het kleuteronderwijs!

Ik zal dus morgen met Nany niet kunnen praten over die begrafenis (die blijkbaar fortuinen heeft gekost... terwijl zoveel mensen in armoede leven): ik kijk heel even verder naar dat interview! En daarna ga ik slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten