woensdag 9 december 2020

De dozen van Sinterklaas

Er stelde zich hetzelfde probleem als voor twee weken en dus volgden we hetzelfde scenario als toen, behalve dat we deze keer op tijd kwamen om de meisjes naar de dansles te brengen. Matthias reed mee.

Het werd dus weer druk over en weer rijden en warm ingeduffeld "ik zie wat jij niet ziet" en "ik ga op reis en neem mee..." spelen met Matthias en/of Eva op onder andere het bijna lege terras van de dansschool. Het was er wel echt kou lijden deze keer.

De dozen van Sinterklaas waren "thuis" afgezet en de kindjes zouden pas na de dansles mogen ontdekken wat er in zat. Onderweg vertelde ik wel over die 5 december, toen Sinterklaas of een van zijn Pieten nog zo laat hier aanbelde en al dat lekkers op de stoep achterliet. 'Waarschijnlijk zijn opa en ik dit jaar bijzonder braaf geweest?' veronderstelde ik, waarop Matthias: 'Ja, jullie volgen de regels heel goed op.' 

Ik zei het al hé, die kindjes beseffen goed wat mag en niet mag!

Na onze laatste rit gingen Roger en ik toch even met de kinderen het huis binnen. En weet je wat? Ik had de indruk dat ze het uitpakken van de dozen van Sinterklaas eens iets anders vonden en zeker even "plezant" (als niet nog leuker) als een tafel vol Sinterklaasgeschenken te aanschouwen! 

Toen alles uitgepakt was, zijn Roger en ik terug naar huis gereden. 'Ik zou je zo graag een knuffel geven', zeiden Elena en Matthias me (Eva was toen aan het spelen). Ik ook!

O ja, Zeger, er zat ook een kleine attentie voor jou in de "snoepdoos" van Sinterklaas. Die weet blijkbaar al dat jij de enige bent die naar zus zal gaan op kerstavond! 

Hendrik en Debby, ik hoop dat Sinterklaas ook bij jullie is langs geweest? Jullie volgen de richtlijnen immers even goed op als Roger en ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten