dinsdag 2 februari 2021

Ik schrijf voorlopig niet...

Ik hou mijn vingers koest, doe weinig, schrijf weinig (en dat is moeilijk voor mij), lees wel heel veel maar ga daar nu niets over vertellen, hou wel bij voor de dokter wat ik allemaal ervaar, fysisch en psychisch (en daarvoor typ ik dus wel af en toe), kijk naar films met Roger, en telefoneer, ondanks ons nieuwe toestel, zo weinig mogelijk.  

Gisteren nog wel een telefoontje gekregen van straatgenote V. die wilde weten hoe het staat met mijn pijntjes. Zo lief van haar!

Met Nany heb ik gisteren ook voor het laatst gebeld. Vandaag hoefde ik niet te bellen: ze had een pannenkoekenfeest ter gelegenheid van Lichtmis. 

Eigenlijk is het ongelooflijk hoeveel suiker Nany elke dag krijgt aangeboden! Uiteraard krijgt ze elke dag meer brood, deegwaren en aardappelen dan groenten, naar goede Belgische eetgewoonte, Daarbij als dessert vaak yoghurt "met fruit" (dus eigenlijk met veel suiker) en na de middag nog een gebakje of een koekje. En bij de minste gelegenheid koffiekoeken, gebak, pannenkoeken, wafels of taart. Ze klaagt dat ze dikker wordt, vooral rond haar middel, en wijt dat aan te weinig beweging. Mogelijk... maar ik ben zeker dat het (verkeerde) voedsel ook een grote rol speelt!

Eigenlijk wilde ik even zeggen dat ik een poosje niets zou schrijven! Maar ik kan het blijkbaar niet laten! 😕

5 opmerkingen:

  1. mama eet compleet geen aardappelen of vlees, enkel de groenten. Het is niet echt bijkomen wel een verandering in lichaamsbouw door het vele zitten, en meer gebogen te gaan stappen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik weet dat zij de groenten privilegieert maar toch eet ze relatief veel brood en zoetigheden! Die houding kan er iets aan doen maar ik heb destijds zelf opgemerkt dat vanaf een bepaalde leeftijd te veel koolhydraten bij mij (en bij haar en volgens mij bij veel mensen uit onze familie) maken dat we bijkomen rond het middel.

      Verwijderen
    2. En daarbij, als ze me vertelt over de menu's, hoor ik dat daar blijkt vrij vaak spaghetti of andere pasta op te staan!

      Verwijderen
  2. Waar jullie je zorgen om maken, er zijn ergere dingen in het leven dan die patatjes, spaghetti .....dat beetje gewicht.....vergeet niet....je mama heeft veel minder beweging, vroeger...maakte ze al dat eten niet en nu geniet ze daarvan....Corona doet er ook geen goed aan....en vergeet niet...ze is bijna 90 jaar, laat ze gewoon genieten. Eens vertelde ze mij, dat ze alleen soep eet en dikwijls alleen haar groenten.....en ja, sommige namiddagen komen daar eens extra’s bij.....gun haar dat gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op zich is dat beetje gewicht rond het middel in feite heel ongezond (vet op heupen, billen en zo veel minder). Maar oké, gezien haar leeftijd. Langs de andere kant, ze hecht nog veel belang aan haar uiterlijk hoor! En broeken beginnen te spannen, wat ze niet leuk vindt!

      Verwijderen