zondag 7 februari 2021

Koudegolf

Het is koud, hier en daar sneeuwt het, het zal nog veel kouder worden en men waarschuwt voor gladde wegen. Gelukkig hebben we nog veel proviand in huis zodat we niet meteen boodschappen hoeven te doen. 

Bij Nany lag er al een vrij dikke laag sneeuw, bij de kindjes (en hun ouders dus) slechts enkele centimeters, vertelden ze me aan telefoon deze avond. Hier ligt er niet meer en eerlijk gezegd, ik hoef ook niet meer, hoe mooi een winterlandschap ook kan zijn. Ik vroeg me trouwens af, tijdens ons gesprekje met dochterlief, schoonzoon en de kindjes, of dat niet het ultieme bewijs is dat je oud wordt: niet meer die kinderlijke verwondering ervaren bij het zien van een sneeuwlandschap!

Van Edith Oeyen een mail gekregen dat heel binnenkort de nieuwe website van de KVLS toegankelijk zal zijn. Ik ben nieuwsgierig!

En nu laat ik mijn vingers verder rusten. 

O nee, toch nog even dit: Eva leek een beetje wanhopig aan telefoon. Ze had geprobeerd de letter "e" te schrijven en dat lukte niet zo goed! Ze zou zo graag leren schrijven... omdat ze zo graag zou willen kunnen lezen. En... ik vroeg me af of een kind niet beter gediend zou zijn met eerst te leren lezen? Het is  zo maar een idee dat in mij opkomt: ik moet dat eens onderzoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten