maandag 7 juni 2021

Correct taalgebruik

Deze ochtend paniekerige telefoontjes van Nany (en ze belde niet alleen naar mij): ze kon mijn zusje Bie niet bereiken. Uiteindelijk geraakte dat opgelost en bleek dat Nany vergeten was dat ze gisteren nog met elkaar gebeld hadden.

Wij gingen op bezoek bij Rogers nicht Jeannine die ons al een poosje vroeg om eindelijk eens langs te komen. Blij haar weer te zien, aangenaam gesprek maar deze avond had ik hetzelfde moe gevoel als zaterdag. Ik denk dat ik een druk sociaal leven echt niet meer aankan!

Tijdens dat bezoek kreeg ik een telefoontje in verband met een vertaling... die uiteindelijk om verschillende redenen niet kon doorgaan. Maar deze avond kwam er al een andere tekst aan, dus ik weet weer wat te doen.

Tussendoor, bij wijze van ontspanning, wel nog geluisterd naar dit.  Ondanks het beetje amateuristische een heel interessante podcast over correct taalgebruik en -onderwijs. Waar ik volledig mee akkoord ga! 

Ik kreeg deze avond trouwens van Elena haar zelfgeschreven verhaal doorgemaild en ik was echt blij verrast, door de inhoud maar ook door haar stijl... en de correcte spelling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten