donderdag 24 juni 2021

Weer een computerprobleem

Deze avond heel laat, zomaar, heel plotseling, begaf Rogers pc het! We belden naar Hendrik - we weten dat hij ook tot heel laat wakker blijft - die denkt dat de voeding stuk is. We spraken af de pc binnenkort naar hem te brengen zodat hij kan zorgen voor de herstelling (en eventueel een nieuwe voeding kopen). 

Ondertussen kan Roger niet meer online. Hij is nu een papieren boek aan het lezen maar toch: je merkt  dat we steeds meer afhankelijk worden van die informatica. Mensen zoals Nany denken dat die computer enkel dient om spelletjes te spelen of elkaar berichtjes te sturen die je evengoed via sms kunt verzenden (of per telefoon kunt melden, want die communicatievorm geniet nog steeds haar voorkeur). 

Terwijl een computer zoveel meer invloed heeft op ons leven en ik me soms afvraag hoe het verder moet als dat allemaal voor goed zou wegvallen! Om te beginnen zouden we vorige dinsdag, als het toen was gebeurd bijvoorbeeld, onze belastingaangifte niet hebben kunnen indienen (mijn pc herkent de identiteitskaartlezer niet, dus moeten we zulke verrichtingen doen via Rogers pc).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten