dinsdag 29 juni 2021

Schoonmaken

Ik wilde vandaag de salon eindelijk systematisch schoonmaken (van boven naar onder). Ik heb meer dan een kwartier gedaan over het opruimen (ik weet het, die rommel is onze fout - vooral die van Roger 😉) en daarna een half uur besteed aan het stof afnemen. Daarna waren mijn gewrichten doodmoe. 

En was het tijd om ons avondmaal klaar te maken. We verhuisden naar de keuken waar ik Roger richtlijnen gaf om gegratineerde venkel klaar te maken. Tussendoor ruimde ik hier en daar wat op, maar dat bleek niet zo'n goed idee.

Want, na het avondeten - het resultaat van ons kooksel was bijzonder lekker - en de afwas waren niet alleen mijn gewrichten doodmoe maar deed mijn rug ook fel pijn.

Na een halfuur rusten (lezen) begon ik te stofzuigen. Roger stelde voor het in mijn plaats te doen maar ten eerste wilde ik nagaan of ik daar zelf al toe in staat was en ten tweede: hijzelf had deze middag, tussen twee regenbuien door, al opnieuw van een deel van de tuin het gras afgereden. Wat voor zijn rug ook heel vermoeiend is. 

De salon is klaar maar ik heb er wel dubbel zo lang over gedaan als in normale omstandigheden, en ik was daarna ook veel meer moe dan vroeger. Het hele huis schoonmaken op één of zelfs twee weken lijkt me onmogelijk! 

Toch maar een schoonmaakster nemen? De twee die ik heb gehad gaven me zo weinig voldoening dat ik nog steeds twijfel! Ze deden het nog veel slechter dan ik maar besteedden er wel dubbel zoveel tijd aan. En... we hebben het geld niet om per uur iemand te betalen die zijn werk slecht doet en te traag werkt!

Dat is niet het probleem van de echtgenote van onze zieke oude vriend. Een huishoudhulp heeft ze en, vertelde ze me gisterenavond laat, zij zou haar man liever thuis hebben dan in een rusthuis. Met desnoods twee keer per dag het bezoek van een verpleegster en uiteraard het installeren van een hospitaalbed in zijn werkkamer vlakbij de woonkeuken.

En dan hoor ik deze avond dat onze oude vriend denkt dat, als hij naar een rusthuis gaat, hij zijn vrouw minder last zal berokkenen. Uiteraard mag ik daar niet tussenkomen maar wat is communiceren met elkaar soms toch moeilijk!  

2 opmerkingen:

  1. Je kan toch een poetsvrouw hebben met dienstencheques en dat kan je nog van je belastingen aftrekken.
    En dat een poetsvrouw soms niet poetst zoals jij dat wil, is normaal…ieder zijn manier van werken…maar je kan het haar wel vriendelijk vragen…ik heb een Congolese om de 2 weken en soms vraag ik haar ook opeens wat anders te doen…heb die verkregen langs mijn ziekenkas om en zij krijgen regelmatig opleiding. Misschien ook eens langs je ziekenkas proberen….

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Langs de ziekenkas is een goed idee! Vroeger deed ik dat via de gemeente en ik was echt niet tevreden!

      Verwijderen