dinsdag 1 juni 2021

Toeval?

Vandaag een telefoontje met V. Eerste vraag, zoals meestal tegenwoordig: 'Heb je al een vaccin gehad?'

Mensen denken blijkbaar dat het vaccin alles zal oplossen. Ik doe de moeite niet meer om mijn twijfels te uiten en de vragen die ik me blijf stellen te delen. Ik vertel gewoon dat ik voorlopig geen vaccin mag hebben zonder te preciseren wat ik later wel of niet zal beslissen.

Maar ik blijf me dus vragen stellen. Waarom ongevaarlijke geneesmiddelen verbieden, eerst ten voordele van het inefficiënte Remdesivir met veel bijwerkingen en later van een zo goed als verplicht vaccin met potentiële gevaarlijke bijwerkingen? Dat ik in de gewone pers geen antwoord zal vinden, weet ik al lang.

Maar dan... (is het weer toeval?) val ik op dit interview met professor Didier Raoult (over onder andere zijn boek "Carnets de guerre - Covid 19").  Hij heeft het over de efficiëntie van (in de juiste dosering toegediend) hydroxychloroquine, over het verbod erop (hoewel het door heel veel reumapatiënten wordt geslikt - weliswaar onder een andere naam), over die nepstudie ten nadele van hydroxychloroquine die The Lancet heeft moeten terugtrekken (ik heb daar weinig over gelezen in de pers), over het toelaten van Remdesivir, etc. En... hij stelt zich uiteindelijk dezelfde vragen als ik. Ik blijf dus met mijn vragen zitten maar het is duidelijk: er is iets niet pluis! 

P.S. Zopas kreeg ik dit voorstel. Het gaat (zo heb ik begrepen) onder andere ook over hydroxychloroquine maar deze keer betreft het een Nederlandse arts. Weer toeval? Ik ga nu kijken!

P.S. 2 kijk zelf, vrienden: het is deze keer in het Nederlands en ik merk dat de geïnterviewde arts wel probeert antwoorden te geven (ik vermoed vaak dat Raoult de antwoorden ook wel denkt te kennen maar niet  openlijk durft te geven)! Ik kijk verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten