vrijdag 20 januari 2023

Matthias wordt 10 jaar

Nog een verjaardag vandaag: Matthias wordt 10 jaar!

Ik kon hem pas na schooltijd feliciteren. Veel tijd had hij niet voor een telefoongesprek, want hij verwachtte zijn vriendjes en samen zouden ze onder andere naar een film kijken (met popcorn, chips en een drankje bij de hand) en  hamburgers eten. Binnenkort volgt er nog een familiefeestje voor de drie kindjes waarna het hier even stil wordt wat verjaardagen betreft.

Voordat ik naar Matthias belde, reden we tussen twee sneeuwbuien door (het is opnieuw heel koud en er ligt sinds deze ochtend sneeuw) even naar de AD-Delhaize in Heers. We hadden daar vorige dinsdag varkensniertjes besteld om morgen klaar te maken voor Roger.  Helaas kregen we deze avond onze fricassee weer niet op waardoor ik de niertjes op een latere datum zal moeten serveren. Ik vind koken voor twee vrij moeilijk als je niet te vaak kliekjes wilt eten en ik vraag me vaak af hoe mensen die alleen zijn, zoals Nany destijds, het doen. Ik weet dat veel mensen in dat geval een beroep doen op kant en klare gerechten maar ik weet ook dat Nany dat zeker niet deed.

Tussendoor las ik een interessant stuk over de "tussentaal" gebruikt in "Het verhaal van Vlaanderen".  De argumenten gebruikt door Geert Bourgeois herinneren me de argumenten die ik destijds zelf gebruikte en die Roger nu nog aanhaalde toen hij dezelfde kritiek had op de serie. Nu ben ik eerder geneigd hetzelfde te denken als Jürgen Jaspers.

3 opmerkingen:

  1. Ik schreef dat Nany dat nooit deed, kant en klare gerechten gebruiken, maar ik weet quasi zeker dat ze dat één keer wel deed! We zouden bij haar eten en ze serveerde ons een wildschotel (heel lekker was die). Toen ik haar vroeg hoe ze dat gerecht had klaargemaakt, begreep ik aan haar antwoord meteen dat ze dat niet zelf had bereid! Uiteraard heb ik niet aangedrongen en haar niet gezegd dat ik vermoedde dat ze ons een diepvriesgerecht had geserveerd! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom wist je zo goed als zeker dat Nany dat gerecht niet zelf had klaargemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat ze nogal aarzelend antwoordde en haar uitleg niet echt klopte met wat ik proefde.

      Verwijderen