zaterdag 17 augustus 2019

Molenfeesten

Deze middag had Marieke Karel en ons nog eens uitgenodigd voor de Molenfeesten in Rotselaar. Deze keer waren ook F. en R. uit Herentals erbij, die we al jaren niet meer hadden ontmoet. Het deed deugd ze eindelijk weer te zien.

Zoals steeds had Marieke heerlijk gekookt en waren de conversaties meestal boeiend... maar ik heb voor de zoveelste keer opgemerkt dat ik de laatste tijd heel moe word van "small talk", en vooral (huis)vrouwen kennen daar iets van.
Als de conversaties over het huishouden gaan, boeien ze me zo weinig (en krijg ik toch zulke complexen omdat ik merk dat vrouwen daar nog steeds zoveel belang aan hechten en ik weet dat ik op dat gebied eigenlijk tekort schiet) dat ik mijn energie zo uit mij voel vloeien.

Het miezerde de hele dag maar toch gingen we zoals gepland naar de molen die vroeger toebehoorde aan de grootouders van Karel en zijn broer Dirk zaliger.
Terwijl Marieke, F. en R. een rondleiding volgden, bleven Karel, Roger en ik op het binnenplein zitten, en praatten er over Karels herinneringen aan zijn kinderjaren en de molen. Er was opvallend minder volk dan vorig jaar... en toch leek er mij meer ambiance te zijn dan onlangs op het feest in Sint-Truiden. Maar misschien lag dat gewoon aan het feit dat we vergezeld waren door vrienden... en dat er heel veel jong volk was.

Na nog een ijsje bij Marieke (je ontsnapt nergens aan die zoetigheden: ik kon toch niet zeggen dat ik er geen wilde?) namen F. en R. afscheid van ons met de belofte niet meer zo lang te wachten voor we elkaar terugzien, praatten Karel en wij nog even bij met Marieke en haar echtgenoot die toen net thuiskwam van een optreden met zijn muziekband.

Marieke gaf ons versgeplukte druiven en bessen uit haar tuin mee!

Ondertussen vond in het Antwerpse de eigenlijke verhuizing van Debby en Hendrik plaats. Binnenkort gaan Roger, Zeger en schoonzoon nog even helpen de laatste spullen te verhuizen en meubels in elkaar te zetten. Ik ga dan niet mee naar het Antwerpse omdat ik in het Leuvense blijf om te passen op Elena en Eva, onder andere terwijl dochterlief Matthias bij een vriendje afhaalt.

En daarna... plan ik heel egoïstisch enkele dagen alleen met Roger door te brengen: ik heb er echt nood aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten