dinsdag 13 augustus 2019

Gezelligheid troef bij dochterlief en schoonzoon

Eigenlijk waren we gewoon uitgenodigd op een etentje maar het werd zo gezellig dat het een heus (tuin en terras) feest werd, ondanks de regen en de relatieve kou.
Ik was zo blij de kindjes terug te zien na meer dan één maand, ik las met plezier een sprookje met Eva en Matthias (Elena was bij buurmeisje Anna maar kwam iets later ook thuis) maar dan werd het tijd om te "werken".

De kindjes hadden immers vriendjes uitgenodigd die samen met hen in onze Hollandse tent zouden slapen deze nacht. Ik begon dus, samen met dochterlief, Roger te helpen onze tent op te stellen... toen Zeger er aankwam. Hij nam mijn werk over en de tent stond in geen tijd recht (als we nog ooit op reis gaan met die tent vraag ik Zeger mee! 😉).
Ondertussen waren de andere kindjes ook aangekomen (de buurtjes Anna, Lionel en Millie en nog drie andere vriendjes) en het werd een drukte van jewelste in de tuin en in huis! Maar zo gezellig!

Schoonzoon kwam ook thuis, serveerde ons allemaal een drankje en chips, de kindjes hadden heel veel pret, liepen de tent in en uit terwijl wij, de "volwassenen", gezellig praatten, over onze reis wat dochterlief en ons betrof en over al zijn plannen wat Zeger betreft.

Ondertussen zorgde dochterlief voor frietjes, haalde ik sla uit de koelkast en dekte ik voor de volwassenen de tafel op het terras, begon schoonzoon te barbecueën, dekte dochterlief onze kampeertafel voor de kinderen in de tuin, vlak bij te tent... en begon het heel hevig te regenen.

De kindjes hadden nog meer pret terwijl ze schuilden onder de tent, op het terras, onder een boom en uiteraard met opzet zoveel mogelijk van schuilplaats wisselden zodat ze zo nat als mogelijk werden.

De regen hield snel op, we bewonderden een regenboog (ik heb geprobeerd er een foto van te maken maar dat is mislukt), we aten allerlei soorten vlees, sla en/of appelmoes en frieten: heel eenvoudig maar heel lekker!

Ondertussen waren de kinderen weer aan het spelen, toonde Elena me haar nieuwe YouTube-kanaal en werden de conversaties met Zeger, schoonzoon en dochterlief nog interessanter.  Maar... het werd wel heel koud.

Gelukkig bestond het nagerecht (voor wie wilde, en dat deden vooral de kindjes, ik niet wegens veel te zoet) uit marshmallow: de vuurkorf verschafte ons wat gezellige warmte.

De kindjes gingen slapen in de tent (alleen één meisje van nog geen 4 jaar was opgehaald geweest door haar moeder, er bleven dus 8 kindjes over) en wij bleven nog heel lang napraten rond de vuurkorf, met nog een paar glazen heel lekkere wijn (bier voor Zeger).

Uiteraard kwam er geregeld een kindje uit de tent te voorschijn, om naar toilet te gaan of om een glas water te drinken. Maar uiteindelijk viel alles stil in de tent.

Na nog een poosje namen Roger, Zeger en ik afscheid en ik hoop maar dat de kindjes verder rustig blijven en dat schoonzoon en dochterlief een beetje zullen kunnen slapen deze nacht! 😊

Enkele sfeerbeelden:














Eigen foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten